Economia 23/09/2020

Ciutadella trasllada la Fira d'Estocs fora del Canal Salat per complir la normativa sanitària

Canvien el format per fer la Setmana dels Estocs a cada establiment

Ivan Martin
2 min
La Covid-19 ha acabat amb les tradicionals imatges de persones buscant les millors ofertes a la Fira d'Estocs de Ciutadella.

CiutadellaLa Fira d’Estocs de Ciutadella es farà per primera vegada fora de l’espai tancat de la sala multifuncional del Canal Salat, amb l’objectiu de complir les normes sanitàries per evitar la propagació del covid-19. Així ho ha anunciat aquest dimecres el gerent de l’associació de comerciants Ciutadella Antiga, Macià Coll: “És l’any propici per sortir de la sala polivalent perquè els comerciants no poden duplicar la despesa en personal i, a més, estan habituats a aplicar les normes sanitàries de seguretat als seus establiments”.

En un principi, la idea inicial era traslladar la Fira d’Estocs, que es durà a terme del 28 de setembre al 4 d’octubre, a l’aire lliure, però les dificultats logístiques i normes de sanitat ho han impedit. La Fira d’Estocs passa a denominar-se la Setmana dels Estocs, i Coll considera que el canvi fins i tot pot beneficiar el desenvolupament de l’activitat: “Els mesos de primavera i posteriors s’han generat una gran quantitat d’estocs que ara podrien tenir sortida, motiu pel qual entenem que pot ser una bona edició per trobar importants promocions o ofertes”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Ciutadella ha habilitat una segona convocatòria d’ajudes de 360.000 euros, cofinançats amb el Consell de Menorca, per a negocis i comerços afectats per la pandèmia. El repte és reactivar les empreses de la ciutat i impulsar la promoció i dinamització del sector. Cal recordar que la primera convocatòria va beneficiar 317 establiments, 247 dels quals mantenen l’activitat durant tot l’any i 70 de temporada, que resten oberts al públic un mínim de vuit mesos. Les ajudes consistiran en un pagament únic de 700 euros als negocis que obren tot l’any, mentre que els de temporada cobraran 350 euros.

stats