Comerç
Economia 22/08/2022

La cistella de la compra s'ha encarit un 35% des del gener a les Balears, segons Consubal

L'associació adverteix que l'augment generalitzat dels preus pot dificultar "que les famílies puguin arribar a final de mes"

ARA Balears
1 min
Supermercat Alcampo.

PalmaL'associació de Consumidors i Usuaris de les Balears (Consubal) ha advertit que la cistella de la compra s'ha encarit a les Balears un 34,7% des de començament d'any –fins al juliol–. L'organització critica que aquest fet, sumat al preu del llum i dels carburants, "dificulta enormement que les famílies puguin arribar a final de mes", han dit a través d'un comunicat.

Consubal ha assenyalat aquest dilluns que els productes que més han augmentat el preu són l'oli de gira-sol (75,17%), els ous (31%) i la llet (24%), a més de la pasta i l'arròs, amb un increment del 14% i del 23%, respectivament. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) també va avisar al juliol que enguany omplir el rebost costaria 830 euros més que el 2021.

Consubal alerta que aquest increment dels preus suposa un problema per a moltes famílies, "ja que repercuteix en l'alimentació". Així, han advertit que aquest context, sumat a les despeses de la tornada a l'escola, provocarà que la tardor i l'hivern siguin "èpoques complicades, perquè a l'increment dels preus de béns i serveis de primera necessitat s'hi uneix la pujada dels tipus d'interès de les hipoteques, els lloguers i l'electricitat".

stats