Desacceleració
Economia 14/11/2022

El Cercle d'Economia afirma que les Balears continuen en fase de desacceleració

L'associació ha advertit que el setembre un 44% dels indicadors econòmics de les Balears s'acceleraren, un 2% menys dels que a l'agost

ARA Balears
1 min
El passeig del Born.

PalmaEl Cercle d'Economia de Mallorca ha conclòs que les Balears es troben en fase de desacceleració, ja que el setembre més de la meitat dels indicadors analitzats varen perdre impuls respecte del mateix mes de l'any anterior.

En concret, només un 44% presentaren signes d'acceleració, enfront del 46% que sí que ho feiren a l'agost, segons ha indicat l'entitat i ha difós Europa Press.

No obstant això, l'economia de les Balears al setembre va experimentar un creixement intens d'acord amb el seu índex econòmic, amb un augment del 83% dels indicadors, un punt percentual menys dels que pujaren a l'agost.

D'aquesta manera, l'organització apunta que, amb les dades avançades per l'INE, la desacceleració ha estat un fet el tercer trimestre per al conjunt de l'Estat, en passar d'un creixement d'un 6,8% en el segon trimestre a un 3,8% en el tercer. A les Illes han observat un ritme d'augment notablement més elevat que a la resta d'Espanya, però la trajectòria cap a un creixement cada pic més moderat és similar.

Per als pròxims mesos, el Cercle ha previst que l'escenari més probable per a les Balears sigui que la tendència de desacceleració, en termes interanuals, es mantingui. Així i tot, ha ressaltat les dades del mercat laboral de l'octubre, un poc millors que les esperades inicialment.

stats