El brexit tindrà "costs significatius" per al sector turístic tot i els plans de contingència, segons el govern britànic

L'agregat econòmic de l'Ambaixada britànica a Espanya explica a Palma que més de 10.000 persones treballen per minimitzar els impactes del procés

L'agregat econòmic de l'Ambaixada del Regne Unit a Espanya, Paul  Clark , ha explicat aquest divendres a Palma que el  brexit   tindrà  "costs molt significatius" per al sector turístic tot i els plans de contingència que s'estan elaborant i el fet que prop de 10.000 persones treballen al seu país per minimitzar els impactes de la sortida de la Unió Europea.

Clark  ha fet referència a l'alentiment dels controls de passaports per a viatgers britànics quan arriben als aeroports espanyols. Tot i això, ha destacat que la connectivitat a les Illes i Gran Bretanya està quasi garantida perquè s'està a punt de signar un acord de cel obert entre Europa i el Regne Unit.

La intervenció de l'agregat econòmic de l'Ambaixada del Regne Unit a Espanya s'ha fet en la XIV Jornada sobre la gestió de riscos en el sector turístic, organitzada per l'asseguradora  Willis   Towers  Watson.

Clark  ha incidit en la fortalesa d'Espanya com a destinació turística per als ciutadans britànics, tres milions dels quals van visitar Balears l'any passat, per la qual cosa ha sostingut que el sector no ha de témer una baixada dràstica de viatgers procedents del Regne Unit quan el país abandoni la UE.

El diplomàtic s'ha mostrat "optimista" després dels "moviments d'aquesta darrera setmana" i ha afirmat que existeix una "gran possibilitat d'aconseguir un acord abans del Consell Europeu del 17 d'octubre". També s'ha mostrat convençut que a llarg termini les Illes i Gran Bretanya continuaran tenint una relació molt estreta, gràcies tant al turisme com als intercanvis comercials.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF