Economia 27/05/2021

Les Balears són la segona comunitat de l'Estat més afectada pels ERTO

Segons un estudi de Randstad, les Illes estan per sobre de la mitjana estatal, amb un 6,8% dels treballadors afectats

ARA Balears
2 min
Un 10% dels treballadors de les Illes estan en ERTO.

PalmaEl 6,8% dels treballadors de les Balears estan afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), la qual cosa situa les Illes com la segona regió amb major incidència, per darrere de les Canàries, on hi ha un 10,9% d'afectats, i tres punts per sobre de la mitjana estatal, segons ha informat Europa Press a partir de l'informe de Randstad 'Mercat de treball en 50 titulars'.

Segons l'informe, les comunitats insulars són les que més incidència d'ERTO registren, però, amb percentatges més moderats, també se situen per sobre de la mitjana Catalunya, amb un 4%, la Regió de Múrcia, amb un 3,9%, Melilla, amb un 3,6% i Astúries, amb un 3,5%. Per sota de la mitjana del país es troben el País Valencià, amb un 3,1%, Madrid, amb un 3%, Cantàbria, amb un 2,8%, i Andalusia, Castella i Lleó, Galícia i Euskadi, amb un 2,7 per cent. Aquesta llista la tanca Extremadura, on només hi ha un 1,5% dels treballadors afectats per un ERTO.

L'informe de Randstad Research també posa de manifest que, després de registrar el màxim l'abril de l'any passat, amb prop de 3,4 milions de treballadors en ERTO, aquest indicador s'ha moderat fins a estabilitzar-se per sobre dels 600.000 professionals en els últims vuit mesos.

Gairebé 30.000 empreses a les Illes continuen actives sense haver aplicat un ERTO

Un total de 29.995 empreses han continuat actives en el primer trimestre del 2021, el 93,67%. D'aquestes, 23.922 no han activat processos d'ERTO, mentre que 6.073 han tingut almenys un treballador afectat, segons dades de l'estadística experimental de Conjuntura Demogràfica d'Empreses, de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Per sectors, la supervivència d'empreses s'ha registrat, principalment, en la construcció, el comerç i els serveis.

Les Balears són la quarta regió amb més teletreball

L'estudi elaborat per Randstad Research també destaca que més de 2,1 milions d'empleats teletreballen de manera habitual a l'estat espanyol, la qual cosa suposa l'11,2% dels professionals. Madrid, amb un 21,6%, Catalunya amb un 15,2% i Astúries, amb un 11,2%, lideren les taxes de teletreball per comunitat autònoma, seguides de les Balears, amb un 8,9%, el País Valencià, amb un 8,3%, Castella i Lleó, amb un 8%, Andalusia, amb un 7,9% i Galícia, amb un 7,7%.

stats