Economia 07/02/2020

Les Balears varen ser la quarta comunitat amb més estabilitat laboral el 2018

Un estudi del Consell Econòmic i Social destaca una "lleugera" millora en aquest aspecte, perquè anteriorment ocupaven la sisena posició

Ara Balears
1 min
El salari mínim a Espanya és de 707 euros al mes en 14 pagues

PalmaLes Balears varen ocupar la quarta posició entre les comunitats autònomes amb més estabilitat i seguretat laboral el 2018, segons un estudi fet pel Consell Econòmic i Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que analitza la qualitat de la feina entre el 2009 i el 2018. Durant aquest període, l'Arxipèlag va oscil·lar entre la sisena i la cinquena posició, i l'informe destaca aquesta "lleugera" millora. El rànquing el lidera el País Basc, mentre que Extremadura és la regió més insegura per als treballadors.

L'informe assenyala que les Balears es caracteritzen per tenir la taxa d'abandonament prematur dels estudis més elevada entre les regions espanyoles. Quant als indicadors quantitatius del mercat de treball, les Illes destaquen per la seva millor posició relativa en gairebé tots els indicadors com ara la taxa d'atur entre homes i dones, entre joves i estrangers. L'únic indicador negatiu és el de treballadors balears que fan feina en sectors d'alta tecnologia.

Pel que fa als indicadors de benestar i protecció social, la posició de les Illes Balears és, en general, favorable en relació amb la mitjana estatal. Segons l'estudi, el principal tret diferencial de les Illes és l'elevada proporció de població estrangera resident al territori. De fet, és la comunitat que presenta una taxa d'estrangers més elevada.

stats