Les agències online no permeten aplicar el descompte del 75% als viatges combinats

Només Logitravel dona la possibilitat comprar vols més hotel amb la bonificació, mentre que algunes pàgines ni tan sols inclouen el descompte per als vols

La majoria de les denominades Agències de Viatges  Online  ( OTA ) no  permeten  en l'actualitat als residents de les Illes aprofitar el seu descompte del 75% en el transport aeri quan es realitza la compra en línia, sobretot quan la transacció no implica exclusivament els vols  sinó l'adquisició d'un viatge combinat, de vols més hotel.

Una revisió de les principals pàgines web del sector ha permès a l'ARA Balears comprovar que aquest tipus d'agència no ha inclòs  en  el seu sistema  de reserves en línia l'aplicació del descompte del 75% que està en vigor des del mes de juliol. Entre les versions  online  de les agències tradicionals és més habitual aplicar correctament el descompte, però també n'hi ha algunes que no permeten obtenir els productes combinats amb la bonificació.

Així, es pot veure com  Atrápalo Rumbo , Expedia,  Edreams  o  Lastminute  ofereixen el  producte  de vols més hotel, però el preu oferit en línia és el mateix per als residents que per a la resta dels usuaris.  Rumbo  i  Expedia , per exemple, només ofereixen la  possibilitat  d'obtenir el descompte a través de la compra telefònica. La primera només inclou aquesta bonificació per als vols,  una  vegada l'usuari ha escollit un vol  a una destinació balear o canària, però no per a viatges combinats. En canvi, la segona ofereix el  descompte  en tot tipus de productes.

Atrápalo  i  Lastminute inclouen el descompte  online  només en vols, mentre que a  Edreams  ni tan sols s'ofereix aquesta possibilitat.

Consultat sobre aquest fet, el president de la patronal del sector  Aviba , Antoni Abrines, ha realitzat aquestes  comprovacions  i ha indicat que és així, que el descompte no s' aplica de manera uniforme en tot el sector, "ja que en els  viatges  combinats l'agència pot aplicar  uns preus  que tingui acordats amb les aerolínies, independentment dels descomptes que existeixin".

De totes maneres , Abrines ha  destacat  el fet que les agències tradicionals adoptin la fórmula comercial d'incloure els descomptes, "ja que és més una estratègia de venda que una obligació legal, però els pots diferenciar de les agències  online ".

Per exemple, l'empresa mallorquina  Logitravel, una de les grans OTA, que per a Abrines és una agència de viatges,  ofereix la  possibilitat  d'obtenir aquest 75%  tant  quan es compren vols o el producte vols més hotel. La web  Viajes   Halcón  també obre una pantalla nova quan s'intenta comprar un  producte  amb vols a les Illes en la qual ofereix la possibilitat d'obtenir la bonificació.

Abrines destaca que una bona part de les agències tradicionals són més sensibles a l'hora d'incloure aquest descompte, tot i que l'aplicació és una mica desigual. Així, la cadena mallorquina  Travel   Brand , per exemple, permet el descompte en viatges combinats, mentre que  Viajes  el  Corte   Inglés  només el possibilita en el cas dels vols.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF