El Govern i els consells desembarquen a Londres amb el punt de mira en el Brexit i la temporada d'hivern

La fira World Travel Market, que comença dilluns, també permetrà conèixer els primers informes de reserves per a l'estiu de 2019

Els consells insulars i el Govern balear inicien a partir d'aquest diumenge i fins dimecres diversos contactes amb la indústria turística i participen en actes promocionals dins el marc de la fira  World   Travel   Market, de Londres, que permetrà conèixer de primera   alguns temes que preocupen el sector, com el Brexit o la situació de les vendes per a la temporada d'hivern que acaba de començar. Durant aquests dies els operadors de viatges també solen donar les primeres dades de com està funcionant la temporada d'estiu, tot i que any rere any les vendes es realitzen més tard.

La presidenta Armengol ja   previst aquest diumenge un  esdeveniment  a la capital britànica, tot i que no està  relacionat  amb  el turisme . Presentarà el programa "Tornam, pla de retorn del talent de les Illes Balears" a joves balears residents a Londres. A l'acte participaran la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria,  Iago   Negueruela .

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, encapçala també aquest  diumenge  la delegació balear que participarà en la gala anual del Gremi Britànic d'Escriptors de Viatge. Busquets hi pronunciarà un discurs durant aquest esdeveniment en què la Coral de la Universitat de les Illes Balears oferirà una actuació com a mostra del patrimoni cultural immaterial de les Illes.

Dilluns    prevista  la seva  assistència  a la fira la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme,  Reyes   Maroto , que serà acompanyada per la secretària d'Estat de Turisme, la mallorquina Bel Oliver.

Reyes   Maroto  es veurà amb directius dels operadors més importants del sector turístic britànic que, segons les darreres dades de  Frontur  i  Egatur , es manté el 2018 com a primer mercat emissor per a Espanya, amb prop de quinze milions de turistes, i la major despesa acumulada, amb més de 14.500 milions d'euros.

Ja dimarts es reunirà amb els responsables de  Thomas  Cook i Jet2.com, i assistirà a diferents actes programats en el  WTM  per l'Oficina de Turisme de l'Ambaixada d'Espanya.

Les Illes Balears registren a l'hivern unes previsions molt bones, sobretot en el mercat britànic, tal com va afirmar fa només dues setmanes a Palma el responsable de l'oficina de  Turespaña  a Londres,  Javier   Piñanes .

L'aeroport també té  unes  previsions molt favorables, ja que a Palma la capacitat s'ha  incrementat  per a aquesta temporada, de novembre a final de  març  de 2019. Les companyies aèries han programat més de 9,3 milions de places en els aeroports de les Balears per a la temporada d'hivern, un  22,3%  més que el 2017. Les rutes totals seran 178 per a aquesta temporada d'hivern en els aeroports balears, vint més que les programades en la temporada de l'any passat, segons dades d' Aena . Els seients oferts a Palma superen els 7,3 milions i 149 rutes; a Eivissa seran 1,4 milions i 22 connexions, i a Menorca prop de 600.000 i 7 connexions.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF