Costa Cruceros reprèn la seva activitat després de la paralització provocada pel covid-19

La companyia ha explicat que diumenge va començar a operar un dels vaixells i espera recuperar l'activitat d'altres embarcacions

Després de cinc mesos d'inactivitat a causa de la pandèmia del coronavirus, la companyia italiana Costa Cruceros ha reprès la seva activitat, encara que de moment només oferirà itineraris a Itàlia i per a residents al país, segons ha informat l'agència Efe.

La companyia ha explicat aquest dimarts que diumenge va començar a operar un dels seus vaixells i que d'aquí a final d'any volen recuperar l'activitat d'algunes de les seves embarcacions, on s'aplicaran els protocols de seguretat sanitària pertinents.

Així, els passatgers s'hauran de prendre la temperatura abans d'embarcar, hauran de completar un formulari sanitari i se sotmetran a una prova antigènica ràpida. La companyia explica que, en els casos que hi hagi sospites de contagi, s'hauran de fer una altra prova molecular. Així mateix, la tripulació també haurà de fer-se les proves i fer quarantena abans de cada viatge.

Segons l'Associació Internacional de Línies de Creuers, la paralització de l'activitat de les empreses de creuers a conseqüència de la pandèmia del coronavirus costarà a la indústria, a escala global, uns 50.000 milions de dòlars (uns 42.360 milions d'euros) i provocarà la pèrdua de 334.000 llocs de feina. Recordem que durant tot l'estat d'alarma el govern espanyol va prohibir l'arribada de creuers als ports de l'Estat per l'especial vulnerabilitat dels entorns tancats durant llargs viatges. 

El coronavirus acorrala el sector del turisme de creuers

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF