Economia 13/08/2021

2.700 autònoms i petites empreses de Palma ja han rebut les ajudes covid-19

És un paquet destinat a Ciutat fruit de l'acord entre Cort, el Govern i el Consell

ARA Balears
2 min
Ja s'han abonat 5,5 milions dels 7,6 milions d'euros prevists per aquesta línia d'ajuts contra els afectes del covid-19.

Durant el transcurs d'aquesta setmana s'han abonat les 980 primeres ajudes que es varen atorgar a la segona convocatòria de les ajudes per a autònoms i petites empreses de Palma. Així, 2.690 beneficiaris que han cobrat les ajudes directes de les dues convocatòries. Aquestes ajudes són el fruit de la coordinació entre l'Ajuntament de Palma, el Govern i el Consell de Mallorca per fer front a les conseqüències de la covid-19 en l'economia palmesana. Els fons els ha gestionat el Consell, però a través de la Fundació Mallorca Turisme. A més, aquesta setmana, amb l'abonament de les 980 ajudes esmentades abans, ja s'han repartit 5,5 milions d'euros sumant les dues convocatòries. El total a abonar són 7,6 milions d'euros.

En total, l'acord que varen signar els tres òrgans executius sumava una quantitat d'11,5 milions d'euros en ajudes econòmiques directes als sectors econòmics de Ciutat més perjudicats per les restriccions causades per la pandèmia de covid-19. Cada institució aporta una quantitat de 3.834.548,82 euros. Així, a la primera convocatòria, que es va obrir el 16 de juny estava dotada de 7.670.000 euros. Estava destinada a comerços, establiments d'alimentació, allotjament, agències de viatge, institucions educatives i d'investigació, bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa, etc. Del total esmentat, de moment se n'han repartit 3,5 milions, dividits entre 1.701 ajudes.

L'ajuda és de 2.000 euros per centre de treball i només se'n poden acumular un màxim de dues per persona. Alhora, però, aquestes ajudes són totalment compatibles amb qualsevol altra subvenció procedent tant de l'àmbit públic com de l'àmbit privat. S'ha de recordar que encara queden quatre convocatòries restants, les quals seran gestionades per part de l'Ajuntament. Els ajuts, però, els gestionaran PalmaActiva, amb 2,6 milions d'euros; Cultura, amb 600.000 euros; Participació, amb 210.000, i Taxis, amb 800.000.

stats