Economia 07/08/2021

El Govern adjudica gairebé 2 milions d'euros en ajuts per a petits comerços

La Direcció General de Comerç subvencionarà 308 expedients favorables, un 71% més que l'any 2020

ARA Balears
2 min
La subvenció de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Història anirà destinada als comerços detallistes i emblemàtics.

PalmaVicepresidència subvencionarà amb 1,9 milions d'euros petits comerços de les Illes Balears. Segons han explicat, els fons estaran dirigits a establiments detallistes i emblemàtics del conjunt de la geografia illenca. Tant els fons com el nombre de comerços finançats han augmentat en comparació a l'any passat. Enguany, l'import econòmic dedicat inicialment a aquesta subvenció era d'1.400.000 euros i va ser ampliat amb 532.000 euros. A més, dels 483 expedients presentats, se'n finançaran 308, un 71% més que l'any passat, quan foren 180 els subvencionats.

Aquesta partida de fons anirà destinada a la modernització d'aquestes empreses detallistes i de serveis, amb una atenció especial als qui han estat més afectats per la crisi del covid-19. Les actuacions subvencionables són per a la millora tecnològica encaminada a potenciar el comerç electrònic en empreses establertes únicament en la venda personal. La manera de fer-ho que proposen aquests ajuts és la creació d'aplicacions informàtiques, la creació o millora de planes web i l'adquisició d'equipament informàtic.

El comerç ecològic, també en el punt de mira

Les inversions proposades van destinades a minvar la petjada ecològica d'aquests comerços subvencionats. De fet, tenen la intenció d'avançar cap a una economia baixa en carboni, amb una millora de l'eficiència energètica i amb sostenibilitat. Un exemple és l'adquisició i instal·lació d'aparells i sistemes d'il·luminació de baix consum. També estaran dirigits a sistemes de climatització o conservació d'aliments més eficients i ecològics. Alhora, una altra proposta recau en la recàrrega per a vehicles elèctrics i amb la implantació de sistemes de gestió energètica.

Altres destinacions de la subvenció seran la millora de la retolació comercial, tant interior com exterior, o les obres de reforma que comportin la millora i modernització de l'establiment. Finalment, un darrer detall a tenir en compte és la utilització que poden tenir en l'eliminació de barreres arquitectòniques i la millora de l'accessibilitat d'aquests comerços.

stats