Economia 04/08/2021

Les Illes han rebut 600 milions d'euros per protegir els fixos discontinus, els autònoms i els ERTO

La Delegació del govern ha detallat que la injecció de doblers públics ha beneficiat més de 100.000 persones cada mes

ARA Balears
2 min
L'Arxipèlag també ha rebut, dins aquest mateix període de temps, la suma de 772 milions d'euros del Fons de Finançament per millorar la liquiditat.

PalmaEl govern espanyol ha destinat des de gener al voltant de 600 milions d'euros als treballadors en ERTO, autònoms i fixos discontinus afectats per la pandèmia a les Illes Balears. Segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Illes, s'ha rebut aquesta quantitat de doblers des del mes de gener, els quals han beneficiat més de 100.000 persones en les situacions esmentades abans. Més concretament, han estat 41.000 persones en situació d'ERTO, 54.000 fixos discontinus i gairebé 19.000 autònoms, segons l'informe del govern espanyol.

Alhora, l'Arxipèlag també ha rebut dins aquest mateix període de temps la suma de 772 milions d'euros del Fons de Finançament per millorar la liquiditat. Se sumen als 855 milions d'euros destinats a empreses i autònoms per sufragar les pèrdues sofertes per la pandèmia. A més, s'ha informat que prop d'un miler d'empreses han rebut avals per part del govern espanyo per un valor global que supera els 400 milions d'euros.

Una transferència "clau"

La delegada del govern, Aina Calvo, ha comentat que l'enviament d'aquests fons cap a les comunitats és clau per poder refermar la recuperació econòmica. Ha destacat que en territoris com les Illes encara ha estat més clar, ja que l'execució d'aquestes inversions ha permès activar el mercat laboral i econòmic. Així mateix, a part de les injeccions de capital, Aina Calvo ha volgut fer referència que gran part de la reactivació econòmica és per motiu de l'avanç de la vacunació i ha assegurat que abans que acabi l'estiu hi haurà el 70% de la població immunitzada.

Dins aquest àmbit d'ajudes, el govern també ha comunicat que fins al juliol l'Ingrés Mínim Vital (IMV) ha arribat a les Illes a 9.194 persones, 3.600 de les quals eren menors d'edat. Són unes dades importants, tenint en compte que és la primera vegada que s'implanta. Alhora, per als jubilats, s'ha fet patent que més de 175.000 persones dins aquest règim s'han beneficiat de la revalorització de les pensions el 2021.

stats