Economia 12/08/2021

El Govern llançarà una campanya de bons per al petit comerç

Consistirà en crèdits de deu euros que es podran consumir als comerços que s'adhereixin a la campanya

2 min
D'esquerra a dreta: el director general de Comerç, Miquel Piñol; el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado; el president de la Cambra de Mallorca, Miquel Mercant; el vicepresident Juan Pedro Yllanes; i Rafel Ballester, president de la comissió de comerç de la Cambra de Comerç.

PalmaLa Conselleria de Vicepresidència i la Cambra de Comerç de Mallorca han presentat aquest dijous la campanya de bons per al petit comerç. Es tractarà de crèdits de deu euros que es podran demanar com a descompte als comerços que s'hagin inscrit a la proposta. Tan sols serà necessari el DNI de la persona que faci la compra, i se li descomptarà un import de deu euros si és una compra superior a 30 euros. Si és d'entre 60 i 90 euros es podran acumular dos bons; si és d'entre 90 i 120, tres, i si és de més de 120, quatre. Ara bé, cada persona major de 18 anys empadronada a les Illes només en podrà consumir quatre com a màxim.

Tot això a partir de dia primer d'octubre, i els comerços que s'hi vulguin inscriure ho han de fer entre el 13 d'agost i el 12 de setembre. Segons ha explicat el director general de Comerç, Miquel Pinyol, aquesta campanya estarà dotada d'un milió d'euros. Així, es repartiran 100.000 euros amb bons de 10 euros. Aquesta iniciativa sorgeix d'una col·laboració publicoprivada entre la Conselleria de Vicepresidència i la Cambra de Comerç de Mallorca. De fet, el president d'aquesta, Antoni Mercant Morató, ha reivindicat que aquesta iniciativa era molt necessària. A més, també ha volgut reivindicar la importància d'aquests petits comerços emblemàtics i de les penúries que han passat durant els moments més tensos de la pandèmia.

Per als petits establiments de comerç detallista i proper

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que aquests comerços són imprescindibles per al teixit econòmic de les Illes. Per això, aquests bons se sumen als que ja s'havien posat en marxa, com les ajudes amb un valor d'1,9 milions d'euros destinats als establiments emblemàtics, que ja han començat a rebre 300 comerços. Així, ha destacat que aquests bons tenen la intenció de donar una empenta a aquests negocis fins a l'arribada de la campanya de Nadal. Finalment, ha volgut donar les gràcies a la resistència que han tingut durant la pandèmia: "Volem agrair tot el que han fet durant els moments més durs de la pandèmia." A més, ha dit que té la voluntat de continuar augmentant el pressupost d'aquestes partides per a l'any que ve.

stats