Cultura 26/10/2021

Xanguito s'acomiada dels escenaris amb una gira que passa per Barcelona, Castelló, Ciutadella i Palma

El cantant del grup, Joan Muntaner, explica que necessiten temps per preparar "coses noves" a l'estudi

2 min
Un moment del concert de Xanguito en el marc del Visit Mallorca Estadi.

PalmaXanguito és un dels grups illencs que més pobles de Mallorca han visitat aquest darrer any. Les cançons del disc Milions d'estrelles (U98, 2020), i d'altres, han acompanyat els set músics del grup els darrers mesos, en els quals han tingut un cor de luxe: el públic fidel que els ha aclamat. Ara, però, la banda auncia que s'acomiada dels escenaris "per un temps", amb l'objectiu de tornar, però "amb coses noves". El comiat del seu espectacle, que va més enllà de la música, passarà per Barcelona, Castelló, Ciutadella i Palma.

Així, aquest divendres, 29 d’octubre, seran a Barcelona, a la mítica sala Luz de Gas. Ja s'ha exhaurit un 75% de l'aforament. Serà una nit amb l’article salat com a principal protagonista, ja que els acompanyarà el grup menorquí Pèl de Gall. La parada següent serà a Menorca el dilluns 1 de novembre al Teatre des Born de Ciutadella. La darrera vegada que la banda va trepitjar l’illa va exhaurir les entrades al parc del Freginal dins les Festes de la Mare de Déu de Gràcia. "És gratificant veure que la gent de fora respon al que fas. A Mallorca, una vegada fet el curcuit de revetles, festivals i teatres, quedes una mica estancat. Sortir permet seduir gent de fora i expandir les fronteres de la música que oferim", diu Muntaner, que celebra que aquesta gira arribi a diferents indrets del territori catalanoparlant.

Al País Valencià hi arribaran el dissabte 6 de novembre. Tocaran a l’Auditori de Castelló, en el marc de la Fira Trovam. Sobre el fet d'anar a altres llocs, el cantant de la banda assegura que "la sensació sempre ha estat molt bona, perquè ens trobam un públic que no ens coneix i que se sorprèn amb l'espectacle". Són set músics a l'escenari que, a més de tocar cançons, tenen un guió que inclou gags i animació. "Ens encanta veure com reacciona la gent. No és típic que un grup no només faci música", manifesta Muntaner.

El comiat final serà a casa, a Palma, el divendres 12 de novembre. Acollirà el concert el teatre Principal de la ciutat, en el marc del cicle Els principals d'IB3. El grup valencià La Fúmiga acompanyarà Xanguito. 

Serà amb un concert a la sala gran, idò, que Xanguito dirà adeu a aquest any de concerts tan atípic i als seus seguidors més fidels. "Els darrers mesos han estat bons, tenint en compte la poca esperança que hi havia. Hi ha hagut molt bona resposta d'ajuntaments que volien oferir cultura i música als pobles. Nosaltres volem fer contenta la gent, que s'oblidi dels problemes durant el concert", recorda el líder de Xanguito des de l'agraïment i la satisfacció més absoluts.

stats