Llibertat d'expressió
Cultura 04/09/2023

Demanen quatre anys de presó per a Valtònyc en un nou judici a Sevilla

El raper mallorquí podrà declarar per videoconferència el 21 de novembre

1 min
El raper Valtònyc

BarcelonaJosep Miquel Arenas, Valtònyc, s'enfronta a una condemna de quatre anys de presó per un delicte d’atemptat i, alternativament, un possible delicte d’amenaces agreujades per haver animat a matar guàrdies civils durant un concert el 31 de març de 2018 a Marinaleda (Sevilla). Tal com avança Vilaweb, el judici serà el 21 de novembre i Valtònyc podrà declarar per videoconferència des de Brussel·les, on viu exiliat des de fa més de cinc anys.

Quatre anys de presó i una multa de 3.600 euros és el que demana la Fiscalia per delicte d'atemptat. Però si el jutge desestimés aquest delicte, la fiscalia demana tres anys de presó pel delicte alternatiu d’amenaces.

El desembre del 2020, un tribunal de Sevilla va obrir la causa judicial contra el raper per l'acusació de la fiscalia de Sevilla i l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) d'incitar a atemptar contra el cos policial espanyol durant un concert a la localitat sevillana de Marinaleda el març del 2018. "Mateu a un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un, poseu una puta bomba al fiscal d'una vegada", hauria dit el cantant, segons l'AUGC, que considera que aquestes paraules no poden estar protegides per la llibertat d'expressió perquè "no són lletres d'una cançó". Per contra, Valtònyc defensa el seu dret a la llibertat d'expressió i considera que la Guàrdia Civil no pot ser objecte d'un delicte d'odi.

stats