Arquitectura
Cultura 05/10/2022

La UNED demana a Cort que dediqui un espai a l'arquitecte Josep Ferragut Pou

Aquesta demanda té el suport de la família de l'urbanista i dels seus col·laboradors

1 min
Josep Ferragut

PalmaL'equip directiu de l'UNED Illes Balears insta l'Ajuntament de Palma a dedicar un espai a l'arquitecte, dissenyador i urbanista Josep Ferragut Pou, fill predilecte de Mallorca des del 2018. La petició es fa amb el suport de la família de l'arquitecte i dels seus col·laboradors. Així es va decidir divendres passat, 30 de setembre.

La instància va acompanyada d'un informe de la historiadora de l'art Judit Vega Avelaira, segons informa la UNED. Vega Avelaira ultima la seva tesi sobre Ferragut, en què fa una aproximació a la persona i obra, ressaltant els múltiples motius que el fan mereixedor d'aquest reconeixement.

"Els motius són més que els 2.000 projectes i passen per la seva ètica amb relació a la feina i el profund amor que sentia per aquestes illes, les quals va intentar cuidar i protegir fins a la seva mort. Josep Ferragut va ser artífex de moltíssimes obres encara desconegudes per al gran públic i es mereix tenir el seu nom a algun lloc de Ciutat", apunta la historiadora de l'art.

stats