Cultura 27/01/2021

Un equip de la UIB lidera un seminari que analitzarà la situació dels museus d'art contemporani i el patrimoni fílmic

El programa s’emmarca dins els projectes que reben el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània

2 min
Es Baluard

Estudiar i analitzar la realitat i la situació dels museus d’art contemporani i del patrimoni fílmic és l’objectiu del seminari en línia que arranca aquest dijous, liderat per la Universitat de les Illes Balears (UIB). El programa s’emmarca dins els projectes que reben el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019. A més de la UIB, en aquest projecte s’hi han sumat la Universitat de Perpinyà Via Domícia (Occitània), l'Ateneu Barcelonès (Catalunya) i la Universitat Rovira i Virgili (Catalunya). El seminari es podrà seguir online a través dels codis QR que hi ha al cartell. Començarà aquest dijous a les 16 h i durarà fins divendres. Cada capvespre hi haurà set ponències. 

Programa del seminari

Entre els convidats hi ha la directora d’Es Baluard Museu, Imma Prieto; la directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, Elena Ruíz, i la codirectora del Museu de Pollença, Aina Aguiló, entre d'altres. També hi ha convidats d’altres indrets, com Michel Cadé, professor emèrit de la Université de Perpignan; Nathalie Gallissot, directora del Musée d'Art Moderne de Céret; ' Claire Muchir, directora del Musée d'Art Moderne de Collioure, entre d'altres. 

Cartell del seminari

“Ens interessa conèixer la realitat museística i establir un diàleg euroregional, per això intentarem tractar el tema dels museus des de diversos nivells”, explica Francesca Lladó, una de les organitzadores del seminari, juntament amb Sebastià Serra. “Primer vam fer un seminari sobre museus de ciutat, i ara volem parlar sobre els museus d’art contemporani i, també, del patrimoni fílmic”, comenta. La idea és abordar la cinematografia des d’un àmbit museístic o a partir de centres d’investigació. 

L’art contemporani es tractarà des de diferents àmbits, perspectives i línies de treball. El seminari servirà per “saber quines coses hi ha en comú entre els espais dels diferents territoris i quines sinergies es poden establir, a més de les millores que es poden fer davant determinades qüestions”, comenta Lladó

stats