Performance
Cultura 28/06/2022

'True feminism is trans-inclusive': una acció performativa a Es Baluard

Aquest dimecres, 29 de juny, es farà la tercera acció del programa d'activitats vinculades a l’exposició 'Personae. Màscares contra la barbàrie'

ARA Balears
1 min
Membres d'El Palomar.

PALMATrue feminism is trans-inclusive, del grup El Palomar, és una acció performativa que empra els llenguatges de la reivindicació política a través de mitjans típicament artístics com la serigrafia, que dona com a resultats diferents pintures portàtils. Es tracta de la tercera acció del cicle de performança [Comfort (Voyeur) Control], vinculat a l’exposició Personae. Màscares contra la barbàrie, d'Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, un programa comissariat per Tolo Cañellas.  

La performança es farà dimecres, 29 de juny, i serà de caràcter duracional. Membres del col·lectiu se situaran, com si fossin dues empleades més, a les sales de l’exposició durant una jornada d’obertura del museu i hi circularan amb les pancartes. Entre les 18.30 i les 19 h hi haurà el tancament final de l’acció, amb la intervenció dels artistes i la directora d’Es Baluard Museu, Imma Prieto.

A més, amb motiu de la festivitat de Sant Pere, el museu celebra una jornada de portes obertes amb entrada gratuïta.

[Comfort (Voyeur) Control] es va iniciar el desembre del 2021 amb l’artista Itziar Okariz i continuà el febrer amb Susy Gómez. Un total de sis artistes i col·lectius integren la proposta, i pròximament hi participaran Fito Conesa, Isabel de Naverán i Antoni Hervás.

El Palomar

El Palomar és un projecte artístic expandit, un laboratori, un espai d'idees, dirigit per Mariokissme i R. Marcos Mota i iniciat el gener de 2013, amb el focus en la investigació i producció de projectes i obres d’art contemporani queer vinculats a les polítiques de dissidència sexual i de gènere. El Palomar és una comunitat de feina, un alineament ideològic i un replantejament institucional. 

 

stats