Cultura 13/12/2017

El Tribunal Suprem arxiva la demanada de Sixena contra Santi Vila i Lluís Puig

La denúncia es remunta al setembre i no ha prosperat perquè han perdut la condició d'aforats derivada del càrrec de consellers

Ara
1 min
Santi Vila va comparèixer al MNAC al juliol després de dues sentències contràries a Catalunya en el cas Sixena

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha arxivat la demanda que l'Ajuntament de Vilanova de Sixena va interposar contra Santi Vila i Lluís Puig per no tornar els béns de Sixena del Museu de Lleida, segons una interlocutòria que s'ha fet pública aquest dimecres. La raó per la qual la demanda no ha prosperat és que la condició d'aforats de Vila i Puig es va extingir quan l'un va dimitir com a conseller d'Empresa i l'altre va ser cessat arran de l'aplicació de l'article 155, i la competència del Suprem en la demanda venia determinada "en exclusiva" per aquesta condició.

Tot i així, l'advocat de Vilanova de Sixena, Jorge Español, pot tornar a presentar una demanda contra ells en un altre tribunal.

La demanda contra Vila i Puig es remunta a quan tots dos es van cenyir a la llei catalana del patrimoni i no van acatar la sentència que obligava a retornar provisionalment les peces. El retorn es va executar dilluns a través d'una comitiva judicial que es va desplaçar al museu i va recollir els béns enmig d'un fort dispositiu policial.

Interlocutòria del Tribunal Suprem de l'arxiu de la demana de Sixena contra Santi Vila i Lluís Puig
stats