Cultura 27/04/2021

Torna l'Incart, el festival d'art contemporani d'Inca

A partir del 30 d'abril es podran visitar les exposicions seleccionades a diferents espais, públics i privats, del municipi

Clàudia Darder
1 min
El batle d'Inca, Virgili Moreno, la regidora de Cultura, Alice Weber, i dos artistes.

PalmaDesprés de no poder-se celebrar l'any passat, l'Ajuntament d'Inca ha preparat una nova edició d'Incart, el festival d'art contemporani del municipi que vol acostar l'art als ciutadans i, alhora, reconèixer la feina d'artistes i creadors. Enguany s'ha assolit una xifra rècord de participació: s'hi han presentat fins a 96 propostes. A partir d'aquest divendres, dia 30 d'abril, espais públics i privats donaran el sus a les seves exhibicions, que es podran veure fins dia 29 de maig.

Es podran visitar espais com Sa Quartera i sales del Claustre de Sant Domingo, però també s'han sumat a l'Incart llocs com Can Marc, Can Blancos, On Som i Can Gelabert, que presentaran projectes propis.

Per aquesta edició, l'Ajuntament ha volgut comptar amb altres professionals de la cultura, més enllà d'artistes. Per tant, també s'han acceptat propostes de comissariat. A més, s'està dissenyant un espai virtual per guardar-hi tot el material generat en aquest festival, que servirà de magatzem dels catàlegs que s'edita cada any. Per aconseguir que els més joves perdin la por a l'art contemporani i s'hi acostin de manera curiosa, l'Ajuntament ofereix visites guiades a les exposicions per als centres educatius.

Aquest dilluns, a la presentació d'aquesta nova edició de l'Incart, es va presentar el catàleg de la XIII edició, celebrada el 2019. El recull, que té una portada il·lustrada amb l'obra Hamburgueses i cérvols de David Martín i Lorena de Gracia, estarà disponible a tots els centres expositius del festival.

stats