La setmana que m’espera
Cultura 16/10/2021

“Mentre toqui el piano, els científics seqüenciaran la meva música”

El pianista, Marco Mezquida, explica com serà la seva setmana

2 min
El pianista Marco Mezquida

PalmaAquesta setmana estic assajant amb el meu Trio Talismà, amb Aleix Tobias i Martín Meléndez. Som a un convent enorme, gairebé és com si fos una casa de colònies entre les muntanyes de l’Empordà. L’han llogat tot sencer; hi ha una església, un pati, un gran menjador i fins i tot un bar. També hi ha un teatre, que és on assajam el nou repertori de la nova composició que traurem l’abril de l’any que ve. 

Igualment, hi ha la meva parella i el meu fill de mig any, en Milos. Ens hem passat uns dies prenent el sol i gaudint del paratge. Estam fent nova música i estam amb els companys. Sense cap dubte, això sempre és motiu d’alegria i per això passam gust de cuinar plegats i també d’obrir un bon vi. Demà dematí agafaré el tren i aniré cap a Barcelona. He d’assajar perquè dia 27 d’octubre actuaré a l’Auditori de Barcelona a l’estrena del Festival Sonar. Serà un concert molt especial perquè, mentre toqui el piano, dos músics i científics seqüenciaran la meva música. Consistirà en un estudi innovador, i el que faran serà transformar-ho en algoritmes i pistes electròniques. Aquests estímuls que enviaré amb la meva música faran que es desperti una intel·ligència artificial a partir de les notes musicals que rebrà. Llavors, aquest artefacte em contestarà amb música electrònica i sons abstractes.

Després aniré al fisioterapeuta. No hi havia anat mai i ja serà la segona vegada que hi vagi. La veritat és que em va agradar que em tractassin. Al vespre aniré a veure un concert del meu cantaor de tangos preferit, Fernando Ríos Palacio, que gairebé té 80 anys. És molt gran, és cert, però és un artista de culte. ABarcelona es va fer molt famós la dècada dels 70 i els 80. L’anaven a veure personalitats de molt de renom, des de Plácido Domingo fins a Montserrat Caballé. És molt fan meu, ve a molts dels meus concerts i a mi m’agrada molt anar a veure’l a ell. Dissabte dematí volaré a Vigo per després anar fins a Pontevendra amb Sílvia Pérez Cruz i la seva banda. Tenim el concert el mateix dissabte i després, el dia següent, tornaré cap a Barcelona i d’allà amb un altre avió a Mallorca. Hi vindré perquè he de participar en l’acte de commemoració dels 50 anys de vida de l’Institut d’Estudis Baleàrics, que se celebrarà a Palma, i hi faré una petita actuació amb uns quants músics més. 

Dormiré a Palma i llavors ja tornaré una altra vegada cap a Barcelona. Segurament tindré un dia tranquil, per estar amb el meu fill, posar rentadores i totes aquestes coses menys especials de la vida però que s’han de fer de igualment. Amb això, ja serà hora de començar a preparar els concerts que m’esperen la setmana següent. Per exemple, divendres a Ciudad Real, dissabte a Villena i, per concloure, diumenge seré a Sant Menat, un poble ciutat de Catalunya, amb el Trio Talismà, per finalitzara una altra setmana.u

stats