Cultura 07/09/2019

Tomàs Molina destaca la “gestió territorial” de Menorca en el pregó de les festes de Maó

Considera que els principals reptes amb vista al futur són l'aprofitament de l'aigua i l'impuls a les energies renovables

Iván Martín
2 min
Molina acabà el pregó amb una glosa i el tradicional cant de l'himne de la ciutat 'Es Mahón'.

MaóEl responsable de meteorologia de Televisió de Catalunya, Tomàs Molina, va destacar anit, durant el pregó de les festes de Gràcia de Maó, l’aposta de l’illa per la preservació del medi ambient, que la converteix en tot un “referent de gestió territorial”. Va ser un pregó divertit, nostàlgic, emotiu i amb missatge. Fou seguit per milers de ciutadans que no es van voler perdre el tret de sortida de les festes de Gràcia. Amb la plaça de l’Ajuntament plena, l’acte finalitzà amb el cant de l’himne de la ciutat ‘Es Mahón’.

Tomàs Molina va començar el discurs reconeixent el seu estat emocional: “Estic nerviós, il·lusionat, però em sento molt honrat per ser el pregoner”. A més, explicà l’anècdota que l’ha perseguit els darrers dies mentre assajava l’himne de Maó. “Mentre cantava pels passadissos de TV3 i els carrers de Badalona, la gent em mirava estranyada”, comentà. Molina també va recordar el seu vincle amb Menorca: “El meu pare va fer la mili aquí i, des de llavors, hi he vingut els últims 23 anys, ara amb els meus fills”. Es va emocionar detallant el simbolisme de l’illa per a ell: “Per primera vegada vaig anar en vaixell, a un hotel amb piscina i va ser on vàrem fer les primeres vacances”.

El pregó de Gràcia va agradar entre el públic assistent, i bona prova d’aquest fet van ser els aplaudiments que arrencà el discurs reivindicatiu de preservació del medi ambient. En aquest sentit, Molina destacà el treball de les institucions i la societat insular. “Feu canvis constantment i sou un exemple en la gestió del territori, prosperitat econòmica i de respecte per les tradicions pròpies, que molts llocs utilitzaran com a font d’inspiració”, subratllà. El comunicador va emfatitzar la declaració Menorca Reserva de la Biosfera i la protecció del Parc Natural de l’Albufera del Grau, i per acabar, remarcà la necessitat de “no malbaratar l’aigua i apostar per les energies renovables, dos reptes que són el futur del planeta”.

stats