Cultura 12/08/2021

Els teatres i auditoris públics demanen més "claredat" en la normativa contra el covid-19

El director del Principal de Palma, Josep R. Cerdà, manifesta que al teatre sempre s'han respectat les mesures sanitàries

2 min
Façana del teatre Principal de Palma.

PalmaArran del rebombori generat entorn de l'acta aixecada al teatre Principal de Palma dia 30 de juliol –que Presidència encara ha de decidir si es convertirà en sanció o no–, la institució ha fet saber que dia 5 d’agost els teatres públics de les Illes Balears (Alcúdia, Sa Màniga, Calvià, Artà, Capdepera, Lloseta, Maó, Manacor i el Teatre del Born de Ciutadella) varen presentar un escrit a la Conselleria de Fons Europeus, Universitats i Cultura. En el document expressaven els dubtes que suscita la redacció de la normativa contra el covid-19 de dia 10 de juliol, que es va seguir per al concert de Quique González –ara ja n'hi ha una altra de vigent, publicada dia 3 d'agost al BOIB. Per això, reclamen una redacció més "clara", amb més "seguretat jurídica" i "solvent", segons ha dit el director del Principal de Palma, Josep R. Cerdà, en una entrevista amb IB3 Televisió, al programa Els dematins.

Els espais assenyalaven que la comunicació era "confusa" i, per això, proposaven una redacció alternativa "amb un text més clar i que evitàs incoherències com la d’esmentar un 75% d’aforament quan les altres mesures de distància no el fan possible", segons han apuntat des del Principal. La incompatibilitat entre l'aforament màxim i la distància de seguretat ha estat, des de l'inici de la pandèmia, un dels grans maldecaps d'aquest tipus d'espais culturals.

"La redacció presenta una estructura de llista de paràgrafs sense jerarquitzar i sense distingir quines mesures són generals per a tot l’epígraf i quines són específiques per a cada tipus d’activitat, de manera que el text resulta globalment incoherent i provoca inseguretat jurídica", resa el comunicat que el Principal ha compartit aquest dijous a les xarxes socials.  

El comunicat del Principal també explicava que els teatres i auditoris demanen prendre part com a "interlocutors pel Govern en tot allò que els afecta respecte de la normativa sanitària", ja que fins ara no se’ls ha consultat sobre aspectes tècnics de la seva aplicació.

Cerdà, en declaracions a IB3 Televisió, ha manifestat que al teatre sempre s'han complert les mesures, i que seria "absurd" que no ho haguessin fet. "Hem estat un model per a molta gent, els espectadors s'han sentit segurs i ens hem adaptat sempre als canvis de normativa", ha apuntat.

stats