Cultura 12/08/2021

Aixequen una acta al teatre Principal per no respectar l'espai entre els assistents

Des del centre han assegurat que encara no han rebut cap sanció per incomplir les mesures de seguretat contra el covid-19

2 min
Interior del teatre Principal de Palma.

PalmaLa Policia Local de Palma va aixecar una acta al teatre Principal de Palma dia 30 de juliol, durant el concert de Quique González (que tancava la temporada del teatre), per no respectar la distància de seguretat que hi havia d'haver entre els assistents. El cos policial ha informat l'ARA Balears que ha enviat l'acta a Presidència, que serà l'ens encarregat de decidir si se sancionarà el centre o no.

Des del teatre Principal han assegurat en un comunicat que encara no han rebut cap sanció per incomplir les mesures de seguretat contra el covid-19 i que el dia de la inspecció s'havien venut 313 entrades per a una capacitat total de 800 butaques. D'aquestes, expliquen, 211 ocupaven l'espai de la platea, que en té 298.

"L'ocupació del teatre, ni en total ni comptant només la zona de platea no superava el 70% de la capacitat, quan la normativa actual posa el límit al 75%. Per tant, el teatre Principal en cap moment va superar el 30 de juliol la capacitat permesa per la normativa sanitària, i aquestes xifres són les que consten a l'acta de la Policia Local", remarquen. Tot i això, respecte de la separació entre les cadires i els grups de convivència, des del Principal diuen que el darrer canvi que es va fer és "confús i ambigu", però que es "compleixen en tot moment i de manera rigorosa les mesures de seguretat dictades per la normativa vigent".

Després de fer-se pública aquesta informació, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que "l'entristeixen" aquesta mena d'informacions, ja que "tots hem de complir i ser exemplars". En aquest sentit, ha dit que, en cas que es confirmàs, seria com "veure'm a mi pel carrer sense mascareta".

La consellera ha assegurat que comprèn que en alguns casos pot haver-hi errors i que desconeix el cas concret. Ha expressat que confia que tant el Consell de Mallorca com la Conselleria de Presidència "revisaran i valoraran" el cas. Gómez ha reiterat que "és possible" gaudir d'activitats amb grans aforaments amb seguretat complint totes les mesures i garanties de seguretat.

stats