Música
Cultura 07/07/2022

SónarVillage "a s'Horabaixa": intimitat i música electrònica a Calvià

La nova proposta musical neix de l'estreta de mans entre les marques Sónar i Mallorca Live Festival

2 min
Els germans Tom i Ed Russell són Overmono.

PALMAUn entorn vegetal, la posta de sol, música electrònica i ambient íntim. Aquestes són les claus de la nova proposta musical de l'illa, impulsada per les marques Mallorca Live Festival i Sónar. El resultat és SónarVillage a s'Horabaixa: "Es tracta d'una càpsula de format totalment reduït del que és el festival Sónar de Barcelona [que cada any atreu més de 100.000 persones]. Fa dos anys que hi donam voltes, juntament amb Mallorca Live Festival. Pensam que a l'illa no hi havia una proposta així, i hi tenim espai", explica Enric Palau, cofundador i codirector d'Advanced Music (empresa que organitza el festival Sónar) i del congrés Sónar+D.

Enric Palau, un dels promotors del SónarVillage.

Dissabte, 16 de juliol, hi haurà la primera de les tres cites que s'han programat amb l'electrònica; els artistes que posaran música seran Floating Point, Overmono, Eliza Rose, Yu Su i Lourdes. Els altres encontres seran dia 6 d'agost i el 3 de setembre. Es faran a l'Antic Aquapark de Calvià, el mateix lloc on es fa el Mallorca Live Festival i el seu cicle de concerts Mallorca Live Summer. Es parla "d'intimitat" i "format reduït" perquè l'aforament oscil·larà entre les 3.000 i les 4.000 persones.

"Mallorca té un públic natural que està establert a l'illa durant tot l'any, però també una circulació interessant de públic durant l'estiu que garantitza cert èxit", apunta Palau, que deixa clar i reitera que la idea no és fer un "gran festival": "Sense ser més ambiciosos amb el format, volem posicionar-nos en l'agenda estiuenca de Mallorca", assegura. "No ens hem plantejat en cap moment fer el mateix format que es fa a Barcelona. Si la idea ha de créixer, que sigui de manera natural", apunta.

Així, el SónarVillage és una experiència per a diferents públics: "Volem arribar a una massa de gent àmplia, des dels més curiosos als més fanàtics de l'electrònica, gent que tingui ganes de socialitzar. El format que oferim és còmode i atractiu: una nit d'estiu a l'aire lliure, amb música de qualitat", recorda Palau.

stats