Música
Cultura 27/06/2022

Muse, una primera vegada per al record: acaba el Mallorca Live Festival

El festival de Calvià clou amb una tercera jornada de directes memorables, des dels de Biznaga i Mujeres fins als solvents Metronomy

2 min
Matt Belamy, líder de Muse.

CALVIÀDesprés d'un dissabte de festival amb aparicions estel·lars i de categoria a l'escenari com les de Franz Ferdinand, la gent tenia ganes d'un darrer dia d'alt impacte. El cartell que hi havia ho permetia: Muse, Metronomy, Justice i un seguit de noms de segona línia -segons el cartell i el pressupost- amb els quals més d'un es va sorprendre. Peligro! i Agost van donar el sus a un diumenge de corregudes d'escenari a escenari. Els mallorquins Alanaire van ser dels primers a inaugurar la jornada a l'escenari principal.

Els granadins Biznaga foren una de les primeres sorpreses. Amb un directe potent i una estètica punk elegant, els músics van repassar els temes del seu darrer disc, Bremen no existe, però no van oblidar cançons d'altres àlbums que van fer botar i ballar tots els espectadors, coneguessin la banda o no. Mentre Biznaga oferia el seu concert a l'escenari 2, al principal començava a sonar Guitarricadelafuente, que va encantar als seus seguidors més fidels amb un format sobri i senzill, la rumba i les cançons d'estil nou flamenc. No obstant això, no va ser un concert memorable; potser l'error va ser posar-lo a l'escenari gran.

La festa més desfermada va arribar amb Mujeres, que van tocar a un escenari massa petit per a tanta energia. El públic -amb nivells de testosterona tocant el límit- va gaudir d'un concert amb actitud punk i un directe que arrossegava i seduïa els més incrèduls. Aquesta actuació serà recordada.

Amb el seu rock electrònic i psicodèlic, Metronomy va enlluernar tots els que van veure la seva actuació a l'escenari gran. Els britànics van presentar el seu darrer disc, Small World, davant un gran públic durant la tercera i última jornada de festival. Un preàmbul perfecte de Muse.

El públic durant el concert de Muse.

Era el primer concert a Balears de la banda britànica, que no va escatimar cap detall per fet del seu concert un espectacle en tota regla: llums, audiovisuals, pirotècania i una màscara gegant encaputxada damunt l'escenari. Els seguidors del grup van poder entonar temes -que són himnes- com Supermassive Black Hole, Uprising i Plug In Baby, entre tants d'altres, però també descobrir quina serà la deriva de l'àlbum que publicaran d'aquí a uns mesos, Will of the People. Matt Bellamy, líder de la banda, va passejar-se per l'escenari amb el posat de qui és una estrella i ho sap. La primera vegada de Muse a les Illes quedarà per al record. El duet francés Justice va encarregar-se de la cloenda del Mallorca Live Festival.

stats