Música
Cultura 26/06/2022

L'impol·lut concert de Franz Ferdinand eclipsa l'espectacle de Christina Aguilera durant la segona jornada del Mallorca Live Festival

L'organització del festival millora durant el segon dia, que deixa actuacions per al record

3 min
Christina Aguilera, durant el concert al Mallorca Live Festival.

CALVIÀDesprés d'un primer dia caòtic, amb queixes per les infinites coes per aconseguir la polsera (de fet, n'hi va haver que no van poder veure els concerts pels quals venien) i 28.000 persones al recinte, el Mallorca Live Festival va tancar la jornada de dissabte amb una versió millorada de l'experiència de ser al festival: no hi havia tanta gent i això es notava en la pressió humana de l'espai i en l'estona d'espera per sopar i beure. Hi va haver seguit de concerts que, si bé no tenien l'ambició artística del de C. Tangana, van arrodonir i satisfer les ànsies musicals i festives de molts.

La primera gran actuació va ser la de Temples, que va oferir el seu primer concert des del mes de març de 2020. Els sons psicodèlics de la banda van ser el preàmbul d'un vespre que va acabar fins ben entrada la matinada amb Jeff Mills a la zona de la música electrònica. Hi havia els valents.

La deessa del pop Christina Aguilera es va vendre com el gran reclam del segon dia del Mallorca Live Festival. Si bé van sonar temes clàssics de la cantant, compositora i productora americana –Dirrty, Beautiful i la seva famosíssima versió de Lady Marmalade–, Aguilera també va interpretar cançons més noves i de sons més llatins, com ara Santo (que canta amb Ozuna), Suéltame (amb Tini Stoessel) i Pa' mis muchachas (amb Becky G, Christina Aguilera, Nicki Nicole i Nathy Peluso), cançons incloses dins l'últim àlbum de l'artista, AGUILERA (2022).

Entre cançó i cançó, l'americana apareixia i desapareixia de l'escenari, espai que va convertir en una discoteca personalitzada. Va sonar Tití me preguntó, de Bad Bunny, i Pepas, de Farruko, mentre els ballarins donaven lliçons de dansa als espectadors. Aguilera també va entonar alguns versos de Feel this moment, cançó de Pitbull amb què va col·laborar, un moment de focs artificials en un concert que semblava més una festa privada que no una actuació d'una deessa del pop. Fos com fos, una cosa està clara: el públic no va deixar de ballar ni un segon durant el concert d'Aguilera.

El concert de Franz Ferdinand d'aquest dissabte

Mentre Aguilera botava al seu escenari, en un altre espai els britànics Supergrass van aconseguir crear un ambient perfecte per al gaudi més complet, en què van sonar himnes com Alright i Caught by the fuzz. La proximitat i simpatia amb el públic de la qual va fer gala Gaz Coombes van ajudar a perfilar una atmosfera màgica i de les més agradables d'aquests dies. Damunt aquesta mateixa estructura van tocar, hores abans, Club del Río i Rufus T. Firefly.

El gran espectacle va ser el que van muntar els de Franz Ferdinand a l'escenari principal. Els de Glasgow van irrompre a l'escenari com autèntiques estrelles del rock, un actitud de què no van dubtar en cap moment i que va marcar el ritme de concert. Van començar forts: No you girls fou la primera cançó que va sonar, i l'espectacle no va decaure en cap moment; els hits anaven un darrera l'altre (The dark of matinée, Do you want to, Take me out, Walk Away, Jacqueline...). No han enganat a ningú amb el títol de la seva gira, Hits to head.

La banda liderada per Alex Kapranos va oferir un espectacle rodó, impol·lut i d'una potència en directe controlada al mil·límetre. Van tancar un concert d'una qualitat innegable que va eclipsar el gran reclam que era Christina Aguilera. La banda de Glasgow van cloure l'actuació amb This fire, i entre suor, ballar i botar, l'antic Aquapark de Calvià cremava d'energia.

No hi ha temps per descansar (i, si n'hi ha, n'hi ha poc). Aquest diumenge és la darrera jornada del festival amb caps de cartell com Muse, Justice i Metronomy.

stats