Música
Cultura 25/06/2022

Un memorable C. Tangana inaugura el Mallorca Live Festival

Les llarguíssimes coes per entrar al recinte han marcat aquesta primera jornada de festival

2 min
C. Tangana durant el seu concert al Mallorca Live Festival.

PalmaLes cançons d'Amulet han inaugurat aquest divendres el Mallorca Live Festival, el festival amb més impacte i ressó de l'illa. Hi havia ganes, i s'ha vist des de ben prest pels carrers de Magaluf, que han vist riuades de gent que es dirigien, amb purpurina, capells i esportives, cap a l'antic Aquapark de Calvià. A les 18 h tot estava tranquil, i els seguidors de Go catus han pogut gaudir d'un concert de primera divisió amb la banda illenca. Fora, però, les coses eren ben diferents: la falta de previsió i recursos per part de l'organització, que esperaven 28.000 persones, ha provocat coes de més de dues hores a l'entrada del recinte, la qual cosa ha fet enfadar molts dels assistents i ha obligat l'organització del festival a compartir un comunicat demanant disculpes.

L'artista catlana Queralt Lahoz ha sortit a l'escenari amb la seva proposta de hip-hop i danceholl i ha fet ballar tothom que ha anat a veure-la. La zona del costat s'ha anat omplint per veure Rigoberta Bandini, absoluta referent de la majoria dels que l'anaven a veure, que ha brindat un concert irregular en què el que ha lluït més han estat els seus hits: In Spain we call it soledad, Ay mamá, The fuck fuck fuck poem... A l'altra banda del recinte, Alizz ha oferit un concert proper i generós. Han sonat els millors temes del seu disc, i també hi ha hagut temps per fer una versió del tema amb què C. Tangana i Rosalía van donar-se a conèixer: Antes de morirme.

C. Tangana s'ha fet esperar, però ha envaït l'escenari principal amb tots els seus amics i ha inaugurat un inoblidable concert amb Still raping. S'ha guanyat el públic tot d'una amb ¡Cambia!, i no ha deixat de mantenir la tensió dramàtica durant tot un espectacle en què el públic s'ha entregat del tot. El xou d'El Madrileño no ha deixat espai per desconnectar: les càmeres que es movien per l'escenari cercant Puchito feien les delícies dels seguidors que eren a la pista, com si fos una pel·lícula. Han sonat totes les que havien de sonar: Demasiadas mujeres, Tú me dejaste de querer, Nunca estoy, Comerte entera... totes.

A l'altra banda, des d'Anglaterra, els Editors han oferit un concert que ha fet justícia a la seva trajectòria musical. Izal ha estat el grup que ha desfermat el gran públic i ha demostrat, una vegada més, solvència a l'escenari. La nit ha seguit amb The Parrots, Delaporte, Baiuca i, entre d'altres, Elyella, que s'han encarregat de tancar aquesta primera jornada del festival.

stats