Cultura 05/04/2019

El consell de ministres declara el Sexenni de Morella patrimoni cultural immaterial

La celebració suma aquest reconeixement als que ja tenia com a festa d'interès turístic nacional i bé d'interès cultural immaterial

Ara
1 min
Una de les danses de la celebració del Sexenni de Morella

ValènciaEl consell de ministres ha aprovat la declaració del Sexenni de Morella com a patrimoni cultural immaterial. Així ho ha anunciat aquest migdia la portaveu de l'executiu estatal, Isabel Celaá, que ha destacat que es tracta d'una festa que compta amb un "un sentiment popular molt intens" i "amb la participació de tot el veïnat".

La festa gran de la capital dels Ports suma aquest reconeixement als que ja disposava com a festa d'interès turístic nacional i bé d'interès cultural immaterial, que han estat clau perquè la celebració propiciï que la ciutat emmurallada rebi multitud de visitants.

El Sexenni de Morella és una festa que se celebra des de 1673 cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana durant l'última quinzena d'agost. Acull una multitud de danses i té l'origen en l'agraïment de la població a la presumpta ajuda de la Mare de Déu en lluita contra la pesta.

stats