Cultura 02/02/2019

Quatre illencs competiran a la 33a edició dels premis Goya

Magda Albis
2 min

PalmaEl cinema fet a les Illes Balears està de celebració aquest dissabte, ja que quatre noms podrien passar a la història del setè art si resulten guanyadors de l’estatueta més preuada del cinema espanyol. Sevilla acollirà aquest dissabte la gala de la 33a edició dels premis Goya, que atorga l’Acadèmia del Cinema.

Dues nominacions mallorquines a millor curtmetratge documental estan signades, per una banda, per Carles Bover, que juntament amb Julio Pérez, ha dirigit Gaza, un document audiovisual sobre el conflicte palestí i israelià. D’altra banda, Joan Bover i Marcos Cabotà han estat nominats per Kyoko, que conta la història de quan John Lennon i Yoko Ono segrestaren durant unes hores Kyoko, la filla d’Ono, a Mallorca. La peça ja compta amb premis en festivals de cinema com el de Màlaga, Madrid i ha estat nominat als Gaudí. Cabotà ja fou candidat al Goya fa dos anys, juntament amb Toni Bestard, pel llargmetratge documental I am your father, sobre l’actor que donà vida al personatge de Darth Vader. El quart Goya illenc se’l podria endur el guionista eivissenc David Marquèsi Javier Fesser són candidats a la categoria de millor guió original per la pel·lícula Campeones, que compta amb onze nominacions en total, incloses les categories de millor pel·lícula i millor direcció.

El llistó és ben amunt amb el precedent que deixaren Jaume Carrió i Laura Gost l’any passat portant a l’illa l’estatueta que reconeixia Woody & Woody com el millor curtmetratge d’animació. Així mateix, fa uns anys, Agustí Villaronga es posicionava com el triomfador dels Goya de 2011 amb la pel·lícula Pa negre, que obtingué nou guardons de les catorze nominacions que tenia.

stats