Teatre
Cultura 17/10/2022

El públic torna a premiar la FIET amb una participació rècord de 23.000 petits i grans

Un total de 35 companyies de bona part de l'estat espanyol han participat en l'edició d'enguany

ARA Balears
1 min
Petits i grans presencien un dels espectacles representats a la FIET 2022.

PalmaLa Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Balears (FIET) 2022 ha abaixat el teló aquest diumenge en la seva edició més exitosa amb rècord d'espectadors. L'organització calcula que durant els quatre dies que ha durat la FIET han passat per Vilafranca de Bonany més de 23.000 espectadors, 17.400 dels quals han gaudit de les actuacions teatrals i al voltant de 6.000 infants i pares han participat en els jocs de la ludoteca del Parc.

En aquesta edició han passat per la FIET un total 35 companyies teatrals de diferents punts de la geografia espanyola: 12 de les Balears, 11 de Catalunya, una de Madrid, 3 del País Basc, una de Navarra, 2 del País Valencià i altres que han participat en les Jornades Bibliotecàries, segons han afirmat els organitzadors en un comunicat.

Circ, teatre físic al carrer, clown, comediant-drama, dansa, animació infantil, teatre familiar, titelles, pallassos, circ contemporani i tallers han omplert el programa d'activitats de la FIET 2022 des de dijous i fins diumenge. De manera paral·lela, s'han fet les Jornades Professionals d'enguany dedicades a la salut mental i les arts escèniques.

Des de 2002 Vilafranca de Bonany és la seu d'aquesta fira, que durant el mes d'octubre reuneix regularment al voltant de 20.000 espectadors, desenes de companyies i professionals de la gestió teatral, tant locals com de la resta d'Europa, cosa que converteix aquesta localitat en una referència del teatre per a nins i joves.

La FIET és el projecte insígnia de l'associació sense ànim de lucre Sa Xerxa FIET, fundada el 2003, amb l'objectiu de vertebrar i promoure l'oferta teatral per a infants i joves a totes les illes. Fa uns dies, el Ministeri de Cultura va guardonar la FIET amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut.

stats