Cultura 20/01/2020

La mar serà la protagonista del cicle de cinema sobre la Reserva de la Biosfera Menorca

Hi ha tres projeccions preparades i també es donarà a conèixer l'acció d'entitats ecologistes

Ivan Martin
1 min
Per segon any consecutiu, el Consell sensibilitzarà a la ciutadania a través de projeccions cinematogràfiques.

MaóEls cinemes del Canal Salat de Ciutadella acolliran l’1 de febrer la primera projecció de Cinemar, iniciativa organitzada per l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i el Festival de Cine de Menorca. La temàtica girarà entorn de la mar i la difusió dels valors de la Reserva a tota la ciutadania. Les principals novetats són la col·laboració de la Fundació Marilles i la intenció d’allargar el cicle de cinema durant tot l’any.

L’organització ha programat tres sessions entre els mesos de febrer i abril, i els pròxims mesos faran públiques les noves projeccions. També es faran activitats familiars, tallers, taules rodones i debats. Així, l’1 de febrer es farà un taller de reconeixement de l’arena i identificació dels microplàstics dirigits a famílies. També es presentarà l’entitat Preservation Fund, i es projectarà la pel·lícula infantil La cançó del mar, de Tom Moore.

La segona tindrà lloc el 4 de març a la sala Albert Camus de Sant Lluís, amb la presentació de l’ampliació de la Reserva de la Biosfera cap a la mar, a càrrec de responsables del Consell de Menorca. A més, es projectarà Marees ocultes, de Mònica Cambra, i el documental de Rubén Casas produït a Mallorca L’arxipèlag indòmit. Finalment, el 24 d’abril, la sala multifuncional del Mercadal albergarà la presentació de les noves accions de l’entitat Per la Mar Viva, i tancarà una producció francesa de Jérôme Salle, Jacques, que indaga en la vida del prestigiós científic Jacques Cousteau.

stats