Cultura 29/05/2020

137 projectes s'han presentat a la 'crida' de contractació de projectes del Casal Solleric

La quantitat de treballs acceptats dependrà dels pressupostos que presenten els professionals

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Casal Solleric

PalmaUn total de 137 projectes s'han presentat a la 'crida' de contractació de projectes del Casal Solleric, que el centre va llançar per donar suport al sector artístic illenc davant la crisi provocada per la pandèmia del covid-19. En concret, s'han entregat 106 treballs de creació i 31 de recerca i investigació. Segons les bases, tots els projectes d'investigació o creació artística seleccionats s'hauran de desenvolupar durant l'any 2020.

“El nombre de projectes que finalment es puguin materialitzar variarà segons els pressupostos que ens presentin els creadors i investigadors”, ha explicat Aina Bauzà, directora del Solleric. Bauzà ha recordat que "hi ha un límit de 6.000 euros pels projectes artístics i de 4.000 per als d'investigació, però no tenim un mínim, i això fa que la proposta s'adapti a les necessitats dels artistes o investigadors". La inversió de l'Ajuntament de Palma en aquesta convocatòria és de 50.000 euros, que ja formaven part del pressupost del casal, que s'ha reestructurat atès que no es faran les exposicions més grans enguany.

Un cop finalitzat el termini de la convocatòria, el jurat professional ja fa feina en la selecció de projectes. Aquest està format per professionals del sector i entitats com l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (Lara Fluxà); l'Associació de Comissaris i Crítics d'Art de les Illes Balears (Asun Clar), l'Institut d'Art Contemporani (Olimpia Velasco) i Taula Associació d'Educadores Culturals de Mallorca (Jordi Pallarès). També formarà part del jurat la directora general d'Arts Visuals, Aina Bausà.

Com ja es va anunciar quan es va presentar la convocatòria, els criteris de valoració del jurat s'ajustaran a una puntuació objectiva que tindrà en compte: la innovació i la qualitat artística en el discurs, així com la porositat de la proposta i la implicació amb el sector artístic local. També es valorarà la claredat i el retorn a la ciutadania.

"Seguim fil per randa el pla de xoc que presentàrem des de la regidoria, un decàleg ideat per oferir recursos als diferents creadors i agents culturals", ha destacat el regidor de Cultura de Cort, Antoni Noguera. “Des del primer dia de confinament varen sorgir les primeres iniciatives perquè la cultura sigui una protagonista positiva d'aquesta crisi, que ens ajudi a plantejar solucions al moment de dubte i incertesa que vivim", ha tancat.

stats