Cultura 30/11/2016

Sa Pobla: Reinier Baas, Maarten Hogenhuis, Vic Moliner & Teo Salvà

Ara Balears
2 min
Vic Moliner.

PalmaGuitarrista i compositor, Reinier Baas és el líder de The More Socially Relevant Music Ensemble, i acaba de presentar el seu darrer treball: 'Reinier Baas vs Princess Discombobulatrix. A mostly instrumental Opera'. És un bon títol per a una obra continguda en un estoig tan creatiu com l'artista que hi ha darrere, un disc increïble fet per un músic que també ha tocat amb mestres del jazz, com ara Han Bennik, Gregory Porter, Chris Speed i Benjamin Herman.

Maarten Hogenhuis (1986) és un jove saxofonista, compositor i líder de banda. És membre de l'emocionant powerjazzgroup BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, dirigit per Reinier Baas, Krupa & The Gens i dirigeix el seu propi trio. A més d'aquestes bandes, està molt sol·licitat com a acompanyant, d'on ha resultat la col·laboració amb artistes com Pete Philly i Perquisite, New Cool Collective Bigband, Joe Sanders, Johnh Riley, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Ben van Gelder, Anton Goudsmit i molts d'altres.

Per la seva banda, el contrabaixista Vic Moliner acaba de publicar el tercer disc com a líder, compositor i lletrista: 'Vic Moliner ARA'. Com a colíder de la formació STN! ha publicat dos discos i ha col·laborat amb cantants i artistes de la categoria de Joan Colomo, Núria Graham, Carles Dénia, Ernest Crusats, Mariona Castillo, etcètera.

Finalment, Teo Salvà comença els estudis de jazz amb Jaume Ginard, Marcos Collado i Tomàs Merlo, i també amb Miranda Jazz Combo. Després va continuar la formació a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, i el 2013 finalitzà el títol superior de música moderna i jazz de bateria a l'ESEM-Taller de Músics de Barcelona, amb una menció d'honor per al seu treball final.

stats