Cultura 20/04/2016

'La peixera' o com conservar la feina a qualsevol preu

L'espectacle és una revisió de 'L'efecte 2000', de Toni Cabré, i s'estrena al Versus Teatre el 27 d'abril

Ara
1 min
Roda de premsa de 'La peixera'

BarcelonaEl director Òscar Molina ha convertit el Versus Teatre en una peixera i hi ha col·locat cinc personatges disposats a tot per conservar la feina. El text és una revisió que ha fet el dramaturg Toni Cabré de la seva obra 'L'efecte 2000', guanyadora del premi Ciutat d'Alcoi de teatre i publicada per Edicions 62, però que mai es va estrenar. La nova versió, amb el títol de 'La Peixera', es presentarà el 27 d'abril, protagonitzada pels actors Miquel Sitjar, Pep Papell, Joan Bentallé, Jaume Casals i Òscar Molina.

La història presenta cinc treballadors que "en circumstàncies normals s’aguanten i es toleren, però que són instal·lats en una situació cada cop més irrespirable que els posa en crisi i els desperta l’autèntica naturalesa humana", segons apunta el pròleg. Per tal de sobreviure, s'endinsaran en una guerra acarnissada en què la traïció serà el plat principal. "Cada personatge traeix amb les armes que coneix i en la mesura que ho sap fer, i el que no traeix és perquè no en sap o perquè no té les eines", explica Cabré.

La banda sonora serà original del grup de blues Malacara & Wilson Band, que ja van compondre les cançons per a l'anterior espectacle de la companyia, 'Claveguera'. El Versus Teatre ha volgut recuperar part del repartiment d'aquesta obra estrenada el 2015 per celebrar el trenta aniversari del primer text teatral publicat per Cabré.

stats