Cultura 06/09/2021

‘Pan de limón con semillas de amapola’, la pel·lícula de Benito Zambrano rodada a Mallorca, inaugurarà l'Evolution!

El director de cinema alemany Wim Wenders rebrà el premi honorífic del festival

ARA Balears
1 min
Les actrius Elia Galera, Eva Martín, Claudia Faci i el director Benito Zambrano, assajant.

PalmaEl pròxim 27 d'octubre es farà la tradicional gala d'inauguració de l'Evolution! Mallorca International Film Festival (EMIFF) al teatre Principal de Palma. La pel·lícula que donarà el sus a aquesta nova edició del festival de cinema serà Pan de limón y semillas de amapola, una cinta de Benito Zambrano rodada, en part, a Mallorca. En la seva desena edició, l'Evolution! atorgarà el premi honorífic al director alemany Win Wenders, responsable d'algunes de les cintes europees més reconegudes per crítica i públic com París-Texas o Buena Vista Social Club. La programació durarà fins dia 2 de novembre.

Segons ha explicat la directora de l'EMIFF, Sandra Lipski, “fa exactament deu anys que Benito Zambrano va inaugurar la primera edició de l'EMIFF amb la seva pel·lícula La voz dormida, per la qual cosa ens fa molta il·lusió que sigui ell mateix qui ens acompanyi en un aniversari tan especial per a nosaltres i amb una pel·lícula rodada a Mallorca, ca nostra”.

'Pan de limón...'

La pel·lícula és una adaptació de la novel·la de Cristina Campos. El guió narra la història de dues germanes, Marina i Anna, que hereten un forn a Valldemossa, on es reuneixen després de molts d'anys distanciades. Juntes intentaran descobrir què s'amaga darrere aquesta herència, i toparan amb tot de secrets familiars.

Elia Galera, Eva Martín, Mariona Pagès i Claudia Faci són les actrius protagonistes de la pel·lícula, que també inclou les actuacions de Pere Arquillué, Tommy Schlesser i Marilú Marini. És en els papers secundaris hi ha els mallorquins Miquel Gelabert, Assun Planas, Jaume Fuster, Xim Vidal, Eva Barceló i Apol·lònia Serra, entre d'altres.

stats