Cultura 28/01/2021

El festival Evolution! fa deu anys i prepara la seva edició més especial

La cita, que inclou algunes novetats, serà del 27 d'octubre al 2 de novembre de 2021

2 min
Ángela Molina amb el premi d'honor de l'Evolution Mallorca International Film Festival

Aquest 2021 es compleixen deu anys de la primera edició de l'Evolution! Mallorca International Film Festival (EMIFF). L'any passat, malgrat la pandèmia, es varen fer els esforços necessaris per oferir una programació plena de cinema internacional, nou, innovador i també amb segell illenc. Així, i amb voluntat de resistir i celebrar com sigui la seva primera dècada d'existència, l'EMIFF ja ha comunicat que des del 27 d'octubre i fins al 2 de novembre té previst omplir diferents espais de Palma de cinema independent. Arribar a la desena edició és "una gran fita" per al festival, diu la directora, Sandra Lipski, unes paraules que ha fet arribar a través d'un comunicat. L'edició arribarà amb novetats incloses.

Com ja és habitual, el teatre Principal de Palma acollirà la gala d'inauguració, i el Palau de Congressos, l'entrega de premis i la clausura del festival. Com a novetat, la cita promou una nova categoria de competició: l'Evolution Island Screenplay Competition. Es tracta d'una categoria en què cineastes de tot el món podran inscriure els seus guions de llargmetratges narratius i sèries de televisió. Només hi ha una condició: l'escenari de la història ha de ser una illa. Una iniciativa que pretén promoure Mallorca com a escenari de projectes audiovisuals.

A més, també s'amplien els premis. L'Evolution! s'ha aliat amb FinalDraft, un programari d'escriptura de guions. Així, cada guanyador rebrà una versió del programa per escriure les seves futures històries.

El teatre Principal de Palma acollirà la inauguració del festival

L'EMIFF té obertes les inscripcions per competir i participar en el festival des de principi d'any; es fa a través de la plataforma Filmfreeway. Els cineastes residents a les Illes que vulguin inscriure els seus projectes a la secció Made in Balears tenen un 50% de descompte en la inscripció.

"Volem que el festival sigui un punt de trobada per a professionals del cinema internacional, cineastes locals i la pròxima generació de cineastes per presentar els seus projectes, treballar vincles professionals i propiciar les col·laboracions entre els diferents agents del sector", explicava Lipski, que assegura que la missió del festival continua sent la mateixa. En aquesta desena edició, l'EMIFF mantindrà la col·laboració amb Filmin, una complicitat que permet gaudir de la programació en línia.

Catifa vermella per rebre Danny DeVito, premi honorífic del l'Evolution! Mallorca International Film Festival

Durant aquesta dècada, han passat pel festival algunes figures reconegudes als premis Oscar, com Danny DeVito, Melissa Leo, Asif Kapadia o Fernando Trueba. Altres intèrprets i directors de trajectòria reconeguda que han participat en l'EMIFF són Mads Mikkelsen, Ana de Armas, Emma Suárez, Marisa Paredes, Óscar Jaenada, Paul Haggis, Pilou Asbaek, Tobias Lindholm. A la darrera edició, les convidades per excel·lència foren Ángela Molina i Marjane Satrapi.

stats