Cinema
Cultura 28/09/2023

Out! tanca la sisena edició amb menys sessions i més afluència de públic

Unes 750 persones han participat en les activitats organitzades enguany

ARA Balears
1 min
Gipsy Nelo Peeters i N’ejú

PalmaOut!, la mostra de cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears, posa el punt final a la sisena edició amb un programa més concentrat en menys sessions i que ha rebut l'assistència d'unes 750 persones, tant a les projeccions com a les activitats paral·leles.

El centre Flassaders serà la seu de la darrera activitat del cicle, que es farà a les 18 h. L'organització ha detallat que aquest dijous, com a tancament de la mostra,hi haurà la trobada de Cinema Positiu, coorganitzada amb l'associació ALAS Salut i Sexualitats, amb la projecció del documental Paseos con Ciencia Chemsex. Sexo, drogas y salud pública, dirigit per Carlos Martínez i Débora Álvarez, una mirada que fuig del sensacionalisme i permet entendre, des d'una òptica àmplia, les complexitats d'un fenomen com el chemsex, en què s'entrellacen la salut mental, les addiccions a substàncies i la salut sexual.

Durant la sisena edició d'Out! s'han projectat un total de 19 pel·lícules i, enguany, per primera vegada a la història de la mostra, l'organització ha comptat amb un jurat de tres professionals del món cinematogràfic, que han decidit els curtmetratges guanyadors. En aquest cas, els guardonats han estat Helher Escribano, cineasta i directora d'Ibicine; Virginia Galán, directora de producció, i el realitzador Gerard Voltà.

Lau Esteva, nova directora de la mostra Out!, ha celebrat l'èxit de l'edició i ha assegurat que amb aquests resultats ha quedat demostrat que enguany ha arribat "la consolidació del projecte" i que el gran objectiu amb vista a les futures edicions és aconseguir l'estabilització de les ajudes públiques "que fomenten la promoció de la igualtat i el respecte a la diversitat".

stats