Cinema
Cultura 18/09/2023

Arriba la sisena edició de la mostra de cinema OUT!

El festival de cinema LGTBIQ+ es durà a terme del 20 al 28 de setembre a Palma

ARA Balears
3 min
Fotograma de la pel·lícula 'Two eyes'

PalmaArriba la sisena edició de la mostra de cinema LGTBIQ+ OUT!, que enguany se celebrarà del 20 al 28 de setembre a Palma. La programació de l'esdeveniment, que pretén visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, enguany es compon de 19 títols: tres llargmetratges de ficció, dos documentals i 14 curtmetratges.

Segons ha explicat l'organització en una nota de premsa, la peça encarregada d'obrir la mostra serà Two Eyes (Estats Units, 2020) dirigida per Travis Fine. Es tracta d'un tríptic cinematogràfic que segueix tres personatges, en tres períodes diferents, que exploren el gènere, l'amor, el dolor i el poder de l'art per transcendir el temps. La pel·lícula es podrà veure el 20 de setembre, a les 20 h, al Teatre Xesc Forteza, i la presentaran els actors Gipsy Nelo Peeters i N'ejú. A més, l'acte comptarà amb l'actuació del grup FADES.

D'altra banda, el dijous 21 de setembre, a les 19 h al CineCiutat, tindrà lloc la jornada de la secció oficial del certamen de curtmetratges de ficció. Aquesta secció inclou nou títols, que són: Toilet (Luxemburg, 2022) de Luan Lamberty; Un diumenge qualsevol (Espanya, 2022) de la mallorquina Eugenia Sampedro; Marimacha (Panamà-Estats Units, 2022) dirigit per Cami Cruz Thomas; Cuando vuelva, en verano (Espanya, 2023) d'Alberto Prados; Sentir (Mèxic, 2023) de Gavo Figueira; Algo permamente (Espanya, 2023) curt dirigit per Ana de Alva; Les coses que mai et vaig dir (Espanya, 2023) de la també mallorquina Marina Rueda; Dios te salve, María (Espanya, 2022) dirigit per Noelia Fluxà i Julie-Estel Soard, i La cena (Espanya, 2023) de Jesús Martínez "Nota".

El mateix dia, a les 21 h, es projectarà el llargmetratge Los agitadores (Argentina, 2022) de Marco Berger, un estudi sagaç i misteriós de com els homes en grans grups poden sentir-se obligats a complir les expectatives de com han de ser els homes. També es podrà veure un altre llargmetratge fora de competició, Chrissy Judy (Alemanya, 2022) dirigit per Todd Flaherty, una oda en blanc i negre a la fragilitat de les amistats queer.

Quant a la jornada del divendres 22 de setembre, aquesta se centrarà en la projecció de la secció oficial de curtmetratge documental i inclourà cinc títols: Desbordadas (Espanya, 2022) de Pedro Varea i Marta Abascal; Dos corazones (Espanya, 2022) dirigit per Cristina Herrero; DragA2 (Espanya, 2023) de Susana Macedo; Génesis (Espanya, 2023) peça dirigida per la mallorquina Esther Moyà, i Michelle (Argentina, 2023) de Michelle Nou.

A més, des de l'organització han destacat que enguany, per primera vegada, l'OUT! comptarà amb un jurat format per tres professionals del món cinematogràfic, que decidiran els curtmetratges guanyadors de les dues seccions: millor curtmetratge de ficció i millor curtmetratge documental. Els membres del jurat seran la cineasta i directora d'Ibicine, Helher Escribano, la directora de producció Virginia Galán, i el realitzador Gerard Voltà.

El CineCiutat també acollirà el dissabte, dia 23, a les 19 h, la projecció de Nelly & Nadine (Suècia, 2022) de Magnus Gertten. La projecció comptarà amb la presència de Sylvle Zgougou, protagonista del documental, que relata la improbable història de dues dones que s'enamoren la nit de Nadal del 1944 al camp de concentració de Ravensbrück.

Més activitats, trobades i projeccions

A banda de les pel·lícules, la programació de la mostra també inclou activitats com 'Interseccionalitat al Cinema Queer', una trobada amb les cineastes mallorquines que participen al festival que tindrà lloc el dimarts, dia 26, a les 19 h, a la llibreria Ínsula Literària. D'altra banda, també es durà a terme l''OUT Jove', activitat dirigida als centres educatius a càrrec de l'associació Ben Amics, que es durà terme els dies 26 i 27, i 'Cinema Positiu', coorganitzada per l'associació ALAS Salut i Sexualitats, que inclourà la projecció del documental Paseos con Ciencia Chemsex, Sexo, Drogas i Salud Pública (dirigit per Carlos Martínez i Débora Álvarez). Aquesta activitat es durà a terme el 28 de setembre a les 18 h al Centre Flassaders.

stats