CINEMA
Cultura 20/02/2019

El festival Ohlalà! dedica una retrospectiva a la cineasta Agnès Jaoui

La mostra porta 11 pel·lícules franceses, moltes de les quals inèdites, del 13 al 19 de març a Barcelona

Agències
2 min
Agnès Jaoui

BarcelonaEl cinema francòfon fa un pas endavant a Barcelona amb la 2a edició del festival Ohlalà! L'Institut Francès i els Cinemes Texas acolliran del 13 al 19 de març onze llargmetratges, molts d'ells inèdits als cinemes catalans i presents en la pròxima edició dels premis César, que s'entregaran divendres vinent.

Alguns dels onze títols són la comèdia 'En liberté!', de Pierre Salvadori, premiada a la Quinzena de Realitzadors de Canes, que obrirà el certamen; 'Les Chatouilles', d'Andréa Bescond i Eric Métayer; 'Mon cher enfant', de Mohammad ben Attia, sobre la radicalització islàmica, i el documental sobre el Nobel de la pau del 2018, el doctor Mukwege, 'L'homme qui répare les femmes', de Thierry Michel.

Ana Belén Fernández, cofundadora d'Ohlalà! juntament amb Mélody Brechet-Gleizes, explica que l'objectiu del festival és acostar pel·lícules recents i de qualitat del cinema francòfon al públic català. Per això, totes portaran subtítols, algunes en català i d'altres en castellà.

L'Ohlalà dedicarà enguany una retrospectiva a la cineasta, guionista i actriu Agnès Jaoui, que és la francesa que acumula més estatuetes dels Cèsar. S'hi projectaran quatre de les seves pel·lícules: 'Plens de vida', 'Un conte francès', 'Com una imatge' i '50 primaveres'.

Al llarg del festival tindran lloc col·loquis amb els convidats al final de les projeccions en què hi participaran, entre d'altres, Agnès Jaoui; la directora d''Un amour impossible', Catherine Corsini, i l'actor de 'Le vent tourne' i 'Les Chatouilles' Pierre Deladonchamps.

Com a novetat, aquest any, a més del premi del públic i premi del jurat jove, es lliurarà un premi de la crítica que concediran cinc crítics cinematogràfics barcelonins: Maria Adell, Marta Armengou, Eulàlia Iglesias, Philipp Engel i Pere Vall.

stats