Antònia Font
Cultura 24/01/2023

Els nous fans d'Antònia Font i l'origen del nom: "Era la parella d'un d'ells?"

Els seguidors més joves del grup desconeixen com una formació de cinc homes va optar per un nom de dona i ben mallorquí

2 min
Antònia Font

El retorn d'Antònia Font ha generat, a més d'una alegria col·lectiva, l'adhesió de nous fans que, tot i saber-se les lletres senceres d'Alegria (2002), Taxi (2004), o Batiscafo Katiuscas (2006), com els seguidors més veterans, no coneixen els orígens del grup, ni d'on prové el seu nom. "Era la parella d'un d'ells, no?", "supòs que ve d'alguna història d'amor", "em sona que tots estaven enamorats d'ella", responen la majoria dels recentment adherits al fenomen mallorquí, que relacionen el nom amb la vida amorosa d'algun o tots els integrants del grup.

Però entre els novells també hi ha dissidents que s'allunyen de les teories de festeig. "Jo diria que varen elegir aquest nom perquè és el de la típica tia Antònia que tenim tots els mallorquins, no?", diu Bernat Cabot entre rialles, però convençut de la seva hipòtesi. I com a tota norma, sempre hi ha l'excepció: "Era pel nom d'una companya de classe de la universitat, si no vaig malament". Albert Salvà no les tenia totes amb ell quan ha encertat la resposta, però explica que "havia sentit la història abans d'escoltar-los".

I sí, Antònia Font, llucmajorera, va ser companya de classe a la universitat de la majoria dels integrants del grup, però no només això, també és, des d'abans del seu pas per la facultat, amiga dels artistes. La protagonista ho ha explicat en diverses entrevistes: no hi ha un únic motiu pel qual el grup elegí aquest nom. "Que estava bé tenir un nom de dona sense que n'hi hagués cap, que havia de ser un nom mallorquí, que sonàs bé, que no fos gaire llarg... i que havien pensat en el meu perquè complia aquests requisits i perquè, a més, m'ho mereixia de sobres", explicà Antònia Font en una entrevista a l'ARA Balears.

Amb allò que sí que coincideixen els enquestats és que aquest dissabte dia 28 estaran "a primera fila" del concert que tancarà les festes de Sant Sebastià 2023, a Son Fusteret. Després de nou anys d'aturada, el 2021 el grup tornà al Primavera Sound, el festival de referència que se celebra a Barcelona, llançà el disc Un minut estroboscòpica i han pujat a escenaris com el del Palau de Sant Jordi (Barcelona) o del Mateu Cañellas (Inca). Quant al futur del grup, no hi ha res clar. "Ara toca gaudir el moment", assegurà, a l'ARA Balears, Pau Debon el passat desembre.

stats