Cultura 05/04/2018

"No rotund" al retorn dels bous de Costitx a Mallorca

El secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, ha expressat el seu rebuig a exposar els bous a Mallorca aquest dijous en una reunió amb el conseller insular de Cultura, Francesc Miralles

Jaume Ribas
1 min
El Ministeri de Cultura no negociarà amb el Consell el retorn del Bous de Costitx

PalmaEls bous de Costitx queden a Madrid. El secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, ha dit aquest dijous un "no rotund" al retorn d'aquestes escultures en una reunió amb el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

Miralles ha plantejat al secretari d'Estat l'acord unànime del ple del Consell arran d'una proposta del Partit Popular per instar el Ministeri de Cultura a retornar els bous a Mallorca de manera definitiva.

La reunió s'ha fet arran que Miralles ha insistit a trobar-se amb Benzo per parlar sobre aquest tema. El Ministeri s'hi va negar en una altra ocasió. En la trobada, Benzo ha explicat que els bous "formen part del discurs museístic del Museu Nacional d'Arqueologia" i que no tenen previst cedir-los de manera permanent. A més, una cessió temporal tampoc no seria possible fins a final del 2019, ja que el museu madrileny celebrarà el seu 150è aniversari aquest any.

Tot i això, Francesc Miralles insisteix que la voluntat del Consell no era aconseguir una cessió temporal sinó definitiva, malgrat que "no tanquen la porta" a la idea que els bous visitin Mallorca només durant un temps.

El socialista Francesc Miralles ha retret al grup del Partit Popular al Consell de Mallorca que hagi fet "focs artificials" amb la moció que va presentar al ple per la qüestió dels bous. "Nosaltres vàrem dir al PP que si presentava un acord perquè el ple votàs a favor del retorn dels bous hauria d'haver negociat amb els seus companys del Ministeri perquè això fos possible", ha dit Miralles.

stats