Música
Cultura 18/02/2023

El Niño del Elche s'apunta al Festival Paco de Lucía

La segona edició del cicle de concerts arranca dia primer de març i s'allarga fins dia 5, diumenge

2 min
Representants de les institucions implicades i part de l'organització del Festival Paco de Lucía.

PalmaCompte enrere per encetar la segona edició del Festival Paco de Lucía a Palma. Dia primer de març, Estrella Morente entonarà els seus temes en un teatre Principal de Palma retut als seus peus; les entrades per a la seva actuació es varen exhaurir en qüestió d'hores. Aquest divendres, la fundadora del festival, Soledad Bescós, ha anunciat una nova incorporació al cartell: el Niño del Elche. El músic no actuarà, sinó que participarà en la sessió d'I-CorDes, que es farà al museu Es Baluard dia 4 de març, juntament amb la ballarina Rocío Molina, premiada a la Biennal de Venècia del 2022.

Molina, a més, actuarà el 3 de març al teatre Xesc Forteza amb Yerai Cortés i Eduardo Trassierra. Estrenaran l'obra Impulso. El Xesc Forteza és l'espai que acollirà el gruix de les actuacions musicals. El dijous 2 de març hi haurà un concert d'homenatge a Paco de Lucía molt especial a càrrec del nebot del guitarrista, Antonio Sánchez, que ha col·laborat amb Simfovents, la banda de música de Palma. En l'actuació també hi intervindran Antonio Serrano, que va anar de gira amb Paco de Lucía; el percussionista Benji Habichuela i el guitarrista i compositor Edo Ferragamo. Dissabte, 4 de març, Rocío Márquez & Bronquio presentaran el seu disc, Tercer cielo. El darrer concert serà dia 5 de març, diumenge: el gadità Rancapino Chico presentarà per primera vegada el seu nou espectacle, Hijo del cante.

Més que concerts

Bescós ha dit que el festival és "totalment benèfic" i que la recaptació se l'endú tota la Fundació Paco de Lucía, que es dedica a la difusió del flamenc. A més dels concerts, formen part de la programació altres activitats, com l'exposició Agua, un conjunt de fotografies de Lola Álvarez fetes als artistes que varen participar en la primera edició del festival. Es podrà veure al CaixaFòrum Palma a partir del primer de març, quan s'inaugurarà. La cita és a les 19 hores, abans del concert d'Estrella Morente al Principal.  

Al CaixaForum, dia 3 d'abril, es projectarà el documental biogràfic de Paco de Lucía que va fer Francisco Sánchez. Presentarà la projecció Gabriela Canseco, la viuda del guitarrista.

També el mes d'abril, dia 5, hi haurà un taller de caixó flamenc a la Fundació Miró Mallorca, a càrrec de Benji Habichuela.

stats