Cultura 02/11/2021

El Museu de Mallorca fa 60 anys

L'aniversari arriba amb una exposició renovada i ampliada, i amb l'adjudicació per part del Ministeri de la compra del 'Bust d’August velat' de Can Pueyo

ARA Balears
2 min
Josep Mallol, Calatina Solivellas, Bel Busquets i Maria Gràcia Salvà.

PalmaDia 24 de novembre, a les 20 hores, es farà l'acte central del 60è aniversari del Museu de Mallorca, una "festa" que convida a revisitar la col·lecció permanent del centre. Ho han anunciat aquest dimarts la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà. La presentació s’ha fet coincidint amb el dia en el qual es va aprovar el decret de creació del Museu de Mallorca, dia 2 de novembre de 1961. A més, l'exposició permanent s'ha renovat i ampliat.

Custodiar el patrimoni i exposar-lo perquè la ciutadania el tingui a l'abast. Aquestes són les funcions del museu que ha reivindicat Bel Busquets, que considera que dia 2 de novembre és "una data importantíssima per a la cultura i el patrimoni de Mallorca". També recalca que és un espai on "tothom pot accedir per conèixer els elements que són testimoni de la nostra història com a poble i que ens ajuden a entendre qui érem, qui som i qui serem".

Busquets i Salvà han recordat que en aquests darrers temps s'ha apostat per eixamplar el públic del museu, programant "activitats que acosten una mica més l'espai a la ciutadania", com concerts, xerrades i taules rodones. A més, s’han adquirit noves peces que són "un al·licient per als visitants de sempre i per atreure’n de nous".

De fet, el Ministeri ha atès la petició de compra del Bust d’August velat de Can Pueyo, perquè es pugui exposar al Museu de Mallorca. "Hem estat molt reivindicatius amb Madrid, a qui agraïm la feina feta i la que haurà de fer encara, per aconseguir no només que el bust quedi a Mallorca sinó que estigui a disposició de totes les mallorquines i mallorquins", ha afegit Busquets, qui ha concretat que aquesta peça l’adquirirà enguany el Ministeri, coincidint amb el seixantè aniversari del museu. Llavors s'hauran de fer tots els tràmits necessaris per poder-lo exposar.

A la presentació d'aquest aniversari hi han assistit la directora general de Cultura, Catalina Solivellas, qui ha considerat que s'ha de fer "proselitisme" amb el Museu de Mallorca. "Tothom hauria de visitar-lo i descobrir-ne els fons i el treball relacionat amb la investigació i l’educació. Des del Govern de les Illes Balears, mantenim una relació fluïda amb el Ministeri de Cultura per millorar els centres de la Comunitat Autònoma, que ja ha donat els fruits amb les primeres passes per rehabilitar el Museu de Muro, dependent del Museu de Mallorca".

stats