Economia 02/11/2021

El Govern presenta les Illes com una destinació de turisme de qualitat a la World Travel Market

Armengol i Negueruela han participat en la segona jornada de la fira de Londres

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts a la World Travel Market  de Londres.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han participat aquest dimarts en la segona jornada de la fira World Travel Market de Londres. L'Executiu balear ha presentat l'estratègia de recuperació turística de les Illes i l'aposta de la destinació per la sostenibilitat i la circularitat. Segons ha explicat el Govern, aquesta estratègia cerca un turisme que visiti l'Arxipèlag tot l'any, que sigui de major qualitat i que, per tant, tingui en la cultura, la gastronomia, l'esport i la naturalesa els seus principals al·licients.

Durant l'acte a Londres, Armengol ha destacat el treball i esforç fet a les Balears "per garantir la salut de turistes i residents, la qual cosa ha permès que les nostres illes acabin la temporada sent destinacions líders". La presidenta ha posat de manifest que les Illes són una destinació que va molt més enllà del sol i platja i ha destacat que el 2022 serà "l'any de la cultura, de les exposicions, dels concerts, de les arts escèniques i la cultura popular".

En aquest sentit, Armengol ha manifestat que "sabem el que volem, però també sabem el que no volem: un turisme d'excessos o situacions insostenibles que afectin la nostra naturalesa o la qualitat de vida dels residents". La cap de l'Executiu ha afirmat que "encaram una tardor i un hivern d'esperança en el qual tindrem més connectivitat amb les nostres illes que abans de la pandèmia. Tindrem un 2022 en el qual els números ja diuen que les Balears tornaran a liderar en vendes".

Per part seva, Negueruela ha explicat a la premsa del Regne Unit que "el turisme britànic continua sent fidel a les Balears i enguany hem captat el 40% del total de turistes britànics que han arribat a Espanya". El conseller ha destacat la necessitat de definir estratègies de manera conjunta amb totes les illes, federacions empresarials i agents socials, així com els principals actors del sector turístic britànic.

Amb tot i això, durant la jornada d'aquest dimarts la delegació balear es reuneix també amb el Foreign Office (Ministeri d'Afers exteriors del Regne Unit). El Govern ha assenyalat que la trobada té com a objectiu explicar als representants del govern britànic la necessitat de mantenir les mesures dirigides a posar fi al turisme d'excessos i forçar un canvi de model real.

stats