Societat 01/11/2021

El Govern confia que el turisme britànic torni l'any que ve a nivells del 2019

Francina Armengol preveu que la temporada turística del 2022 comenci abans

ARA Balears
2 min
La ministra de Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern, Francina Armengol; i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a la fira WTM.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha destacat aquest dimecres a la World Travel Market (WTM) de Londres les "bones sensacions" que la temporada del 2022 començarà abans i que el turisme britànic tornarà als nivells del 2019, segons ha informat Europa Press.

En declaracions als mitjans després de visitar l'estand de les Illes a la fira, Armengol ha destacat la recuperació del turisme internacional després d'una temporada "atípica però real" que ha situat les Balears com a líders en la recuperació del turisme internacional a escala estatal. Armengol ha assenyalat que les Illes tindran una temporada turística baixa "en condicions", segons indiquen les reserves i la connectivitat.

En la mateixa línia, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat que les Balears arriben a la WTM havent captat el 50% del turisme britànic que va arribar a Espanya a l'estiu. A més, ha destacat que, aquest hivern, es recuperarà més del 80% de les freqüències i la connectivitat amb el Regne Unit.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assegurat que vol "avançar el començament de la temporada turística, ja cap al febrer, i allargar la temporada". Per fer-ho, estan posant el focus en l'esport, "ja que Mallorca està preparada per fer esport tot l'any".

Vols durant el pont

Els aeroports de les Balears operaran, aquest dilluns, dia de Tots Sants, 466 vols, dels quals 186 són internacionals i 280 són nacionals, segons dades d'Aena. En total, els aeròdroms illencs tenen prevists 3.726 vols durant aquest pont –entre el 28 d'octubre i l'1 de novembre–, un 31% més que el 2019, quan es varen operar 2.843 vols.

Respecte del 2020, any marcat per les restriccions sanitàries, les operacions s'han incrementat un 190%, ja que l'any passat per a aquests dies hi havia programats 1.284 vols en els tres aeroports de les Illes. Aquest dissabte va ser el dia amb més operacions, amb 958 vols previstos.

stats