Cultura 18/06/2021

El Govern i el Ministeri de Cultura rehabilitaran el Museu Etnològic de Muro

Aquest divendres s'ha publicat la licitació per a la redacció del projecte arquitectònic

2 min
El Museu Etnològic de Muro necessita una reforma urgent.

PalmaLa plataforma estatal de contractació del Sector Públic ha publicat aquest divendres la licitació del contracte per a la redacció del projecte arquitectònic de rehabilitació de la Secció Etnològica del Museu de Mallorca a Muro (Mallorca); té un cost estimat de 228.000 euros (més IVA).

Aquesta licitació és el resultat de mesos de feina entre la Direcció general de Cultura i la Gerència d'Infraestructures del Ministeri de Cultura, i també és "el punt de partida per a l'esperada rehabilitació integral del Museu Etnològic de Muro", segons apunten des de la Delegació de Cultura. "Avancem per posar en valor una infraestructura clau per mostrar la cultura tradicional de Mallorca i tot el seu patrimoni material i immaterial", ha explicat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, va visitar diversos centres de titularitat estatal amb tècnics d'infraestructures del Ministeri de Cultura per mostrar-los-hi les deficiències estructurals. En el cas del Museu Etnogràfic de Muro, també hi va assistir la directora general de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor, com a institució encarregada de la gestió. "L'inici del procediment per a la rehabilitació del Museu de Muro és una gran notícia i una resposta a una reivindicació històrica. Hem d'agrair la comunicació fluida amb el Ministeri i el seu treball en equip entenent la importància d'aquesta inversió perquè el Museu de Muro estigui en les condicions que mereix d'acord amb el seu patrimoni", ha assenyalat Solivellas.

El museu

El Museu Etnològic de Muro és una secció del Museu de Mallorca inaugurada el 1965 en el casal de Can Simó, del segle XVII, que va ser donat per Gabriel Alomar Esteve. El personal d'aquestes infraestructures depèn de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, mentre que la seva gestió està transferida al Consell de Mallorca.

El museu, que es pot visitar gratuïtament, mostra els diferents espais d'una casa tradicional i compta amb importants peces de caràcter etnològic, però des de fa anys es reivindica la necessitat d'una actualització arquitectònica i museogràfica.

Després de la licitació del projecte arquitectònic es licitaran les obres i l'esperada rehabilitació d'un espai museístic clau per a les Illes Balears. Els plecs donen un termini de 28 mesos per a totes les tasques.

stats