Cultura 30/11/2021

Mirades de Son Güells: així és el mural participatiu de l'Estadi Balear

La intervenció artística estarà llesta aquest diumenge

2 min
Una persona participa en l'elaboració del mural de l'Estadi Balear.

PalmaVeïns de la zona de Son Güells i membres de diferents associacions i entitats socials fan feina aquesta setmana en l'elaboració d'un mural participatiu al mur de l'Estadi Balear de Palma. Un equip de gent de l'artista urbà Suso 33, de Madrid, dirigeix la intervenció, anomenada micro/MacroMicro/macro. El mural exposa en una imatge pixelada que, des de la llunyania, mostra les mirades de diferents persones grans de la zona. L'artista, que aquest dimarts ha visitat el mural, explica que "en el moment de pintar, un no és conscient del que s'està fent en global”, referint-se a la impossibilitat de veure clarament la imatge des de prop.

Aquest projecte participatiu és el que va ser seleccionat pel jurat com a guanyador de la Crida d'Art Urbà i Grafit a Son Güells. Un veí del barri va presentar la proposta a la convocatòria de pressupostos participatius l'any 2019, amb l'objectiu de millorar la zona. Des de l'organització, s'han contactat centres educatius, associacions de veïns, AMPA i la residència de Son Güells, entre d'altres, per animar la gent a pintar una part del museu. L'objectiu és que estigui llest a finals d'aquesta setmana.

L'àrea de Participació Ciutadana hi ha destinat 30.000 euros. "Tancam un projecte que neix d'una iniciativa individual, però que va servir per enfortir una associació de veïns que a partir d'aquesta iniciativa ha començat a engrescar-se a presentar més propostes", ha explicat el regidor Alberto Jarabo aquest dimarts en una visita institucional a les feines del mural.

També hi ha anat Antoni Noguera, regidor de Cultura i Benestar Social, que ha assegurat que “l'execució d'aquest projecte també té un vessant comunitari”, ja que aposta per implicar-hi “el barri i la societat". A més, s'han acostat fins a l'estadi del Balears la directora general d'Arts Visuals, Aina Bausà, i el director General del Club Atlético Baleares, i el director de màrqueting, comercial i de patrocini del club, Laurence Mommenthal.

stats