Arts escèniques
Cultura 27/03/2024

Miquel Martorell serà el nou director del teatre Principal de Palma

L'actual cap de Producció del teatre en serà nomenat director gerent a la pròxima reunió del Patronat, que es farà el pròxim 4 d'abril

2 min
L'actual cap de producció del Principal ha estat el candidat escollit per assumir-ne la direcció gerència

PalmaEl pròxim director gerent de la Fundació Teatre Principal de Palma serà Miquel Martorell, el seu actual cap de Producció, segons han confirmat fonts de la mateixa fundació a l'ARA Balears. És el candidat que ha obtingut major puntuació en el procés de selecció obert el passat mes de desembre i serà la proposta que haurà de validar el Patronat a la reunió que es farà el pròxim 4 d'abril i que s'ha convocat aquest dimarts de manera extraordinària i urgent.

Miquel Martorell ha estat vinculat al teatre Principal durant més de 30 anys; hi va començar a col·laborar l'any 1993. De llavors ençà, ha estat coordinador dels cors filials i coordinador de Producció Musical i actualment és el cap de l'àrea de Producció i Cors. Membre de l'Acadèmia d'Arts Escèniques, és diplomat en Disseny a l'escola EDAA i en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya i, entre d'altres, ha treballat com a dissenyador de vestuari i d'escenografia a diferents muntatges del Principal.

La seva candidatura ha estat la més ben valorada en el procés de selecció, que no ha estat exempt de polèmiques, des de la manca d'un consens reclamat pel sector per fer-ne les bases fins a la majoria política del jurat que havia de valorar les candidatures. Foren sis els candidats que inicialment es van presentar al procés, si bé dos d'ells no compliren els requisits

Antònia Roca, vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, s'havia compromès a tenir un nou director gerent abans de Pasqua. Així, el nou director ha estat escollit quasi tres mesos després que s'obrís el procés de selecció i més de mig any després que el director anterior, Josep Ramon Cerdà, finalitzàs el seu contracte. Des de llavors, eren els mateixos tècnics del teatre els que s'encarregaven de la gestió.

Celebració del Dia mundial del teatre

Per altra banda, aquest dimecres 27 de març s'ha convocat un acte institucional en commemoració del Dia mundial del teatre en què s'assignaran noms de diferents personalitats vinculades a les arts escèniques a algunes butaques del Principal. Serà a les 17 h i Llum Barrera (Luz Barrera a la nota de premsa emesa pel Consell de Mallorca) en llegirà el missatge internacional, escrit pel darrer premi Nobel de literatura, el noruec Jon Fosse.

stats