Polèmica
Cultura 27/12/2023

El sector escènic critica la manca de consens a les bases per dirigir el teatre Principal de Palma

Les associacions lamenten que no han pogut fer esmenes abans que la convocatòria es publiqui en el BOIB

ARA Balears
2 min
Façana del Teatre Principal de Palma.

PalmaAssociacions de les arts escèniques de les Balears han expressat malestar per la publicació de les bases per a la direcció del teatre Principal de Palma i han criticat la manca de consens amb el sector. "La participació del sector es va limitar a reunions prèvies en què es varen escoltar les nostres propostes, però en cap moment s'ha pogut veure, malgrat que s'ha demanat, l'esborrany de la convocatòria per fer les esmenes pertinents abans de la publicació en el BOIB", han manifestat en un comunicat.

Un dels aspectes que preocupen els professionals de les arts escèniques és que "tres de les cinc persones que integren l'actual tribunal avaluador no han de demostrar com a requisit el fet de ser expertes en l'àmbit cultural". "Poden formar part del tribunal persones sense experiència professional en el sector i sense cap coneixement previ al respecte", critiquen.

Les associacions han recordat que varen mostrar públicament el seu rebuig a la manca d'aquest requisit el mateix dia de la presentació de la convocatòria i que varen incidir en la necessitat que el tribunal estigui format íntegrament per persones expertes del sector cultural i no per representants de caràcter polític. "Consideram que el consens no consisteix només a ser convidats a una reunió on es varen presentar les bases ja publicades, sinó a poder, a més, participar-hi de manera activa per arribar a acords entre les diferents parts", han insistit, i han remarcat que aquest és l'objectiu principal de la feina de les associacions professionals del sector de la cultura.

Les associacions que firmen aquest comunicat són: Illescena (associació d'empreses d'arts escèniques), AAAPIB (associació d'actors i actrius), APDIB (associació que aglutina els professionals de la dansa); ADIB (l'associació de dramaturgs) i APCIB (l'associació de professionals del circ).

stats